Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a két férfit, akik egy egész napos közös italozás után agyonverték társukat.

A vádirat lényege szerint az italozó életmódot folytató sértett férfi és annak élettársa 2015. tavaszán befogadták a nyíregyházi társasházi lakásukba korábbi ismerőseiket, azaz a két vádlottat. Ezt követően rendszeresen együtt ittak, naponta több liter szeszes italt is elfogyasztottak.

This slideshow requires JavaScript.

Így volt ez 2015. május 23-án is, amikor a vádlottak, valamint a házigazdák kb. 8-10 liter bort ittak meg közösen a nap folyamán, amitől erősen leittasodtak. A kora délutáni órákban az egyik vádlott ököllel megütötte a sértett élettársát, aki ettől a földre esett, majd miután felállt, a másik vádlottól is kapott egy ökölütést a fejére.

Ezt meglátta a sértett férfi, aki az élettársa segítségére sietett, mire a vádlottak közösen puszta kézzel őt kezdték el ütni testszerte, majd a földre kerülő sértettet többször meg is rúgták. A sértett élettársa a testével próbálta védelmezni a földön fekvő férfit, azonban a vádlottak őt is ütlegelték. Ekkor a nő kifutott a fürdőszobába, az ajtót magára zárta és telefonon értesítette a rendőrséget.

A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök, illetve mentők láttán a vádlottak abbahagyták a sértett bántalmazását.

A sértett olyan súlyos és nagyszámú sérülést szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás sem tudta az életét megmenteni, még a kórházba szállítása előtt a lakásban elhalálozott.

A sértett élettársának 8 napon túl gyógyuló bordatörése keletkezett.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat, mint társtetteseket az ügyész különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A már hasonló bűncselekményekért többször büntettet I. r. vádlottal szemben az ügyész életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, míg büntetlen társával szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetést.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22