Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

dr. Kovács Ferenc polgármester magyarázattal tartozik a nyíregyháziaknak!

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési és Lövei Csaba, a párt nyíregyházi önkormányzati képviselője felszólítják Kovács Ferencet, Nyíregyháza polgármesterét, hogy a nyilvánosság előtt tisztázza, miért rúgta ki a közönség által kedvelt Schlanger András igazgatót a Móricz Zsigmond Színház éléről.

MCS18841

Február 9-én Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere indoklás nélkül menesztette Schlanger Andrást, a városi Móricz Zsigmond Színház igazgatóját, noha tavaly kötött szerződése öt évre szólt. Az okokat nem ismerjük, az érintettek immár 10 napja hallgatnak.
Az eset kísértetiesen hasonló a tavaly Miskolcon történtekhez, ahol Kiss Csabát szintén minden indoklás nélkül távolította el a Miskolci Nemzeti Színház éléről a városvezetés. Ahogy abban az esetben, ez az eljárás most és itt ugyanúgy elfogadhatatlan és szégyenteljes.
Mindezért felszólítjuk Kovács Ferenc polgármestert, hogy adjon választ: miért fogyott el ennyire hirtelen a bizalma Schlanger András iránt, miközben a NYÍRVV 83 milliós hűtlen kezelés vádjával már a bíróság előtt álló vezetőjével, Bocskai Péterrel szemben a bizalma töretlen?
A polgármesternek kötelessége a nyilvánosság előtt tisztáznia, miért kellett kirúgni a közönség által kedvelt Schlanger Andrást. Kovács Ferenc ezzel tartozik a választóinak, az elküldött színházigazgatónak és a nyíregyházi kultúrabarát közönségnek is.

Nyíregyháza, 2016. február 18.
Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, a Kulturális Bizottság tagja,
Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22