Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Magyar ápolók napján a Liberálisok köszönetet mondanak mindazoknak az áldozatos munkáért, akik az egészségügyben tapasztalható állapotok, az alacsony fizetések ellenére is szakmájukban maradtak és akár Magyarországon, akár az országot kényszerűségből elhagyva ápolóként dolgoznak.
A magyar egészségügy a teljes csőd szélén áll és hiába az ezerfelől jövő segélykiáltás az ápolóktól, a hálapénz ellen tiltakozó orvosoktól, a csoportosan felmondó és külföldre távozó egészségügyi dolgozóktól – a kormánynál mindez süket fülekre talál.

Fotó: 444.hu
Fotó: 444.hu

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara adatai szerint a még hazánkban dolgozó ápolók átlagosan havi 220-240 munkaórát teljesítenek a 180 helyett. Ápolóink túlterheltek, alulfizetettek, rendkívül rossz körülmények között dolgoznak óriási felelősséget cipelve vállukon. A magyar egészségügy olyan ápolói létszámhiánnyal küzd az elvándorlás miatt, hogy a kórházakban már a beosztást is nehéz összeállítani. Veszélyben az utánpótlás is, hiszen az ápoló szakmában jelenleg semmi vonzó nincs Magyarországon.
A Liberálisok egyetértenek a közelmúltban megalakult egészségügyi kerekasztal törekvéseivel, az önálló egészségügyi tárca létrehozásával, a bérrendezéssel és a finanszírozás azonnali növelésével, de sajnos semmiféle kormányzati törekvés nem látszik ezen követelések végrehajtására, és ez minden egyes nappal tovább növeli az ágazat válságát. A Liberálisok szerint ahogy az oktatást, úgy az egészségügyet is csődközeli állapotba sodorta a Fidesz-kormány, melyből a kiút, még akkor is hosszú és keserves lesz, ha a helyreállítás már ma megkezdődne.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22