Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hajnalig erősen felhős vagy borult marad az ég, legfeljebb átmeneti szakadozások lehetnek az összefüggő felhőtakarón. Sokfelé számíthatunk esőre, a déli megyékben intenzív záporok is lehetnek, sőt az esti időszakban a Dél-Dunántúlon – ahol területi átlagban is jelentős csapadékra készülhetünk – az ég is megdörrenhet. Az éjszaka második felében a magasabban fekvő helyeken havas eső, főleg a a Mecsekben havazás is lehet. Kora reggeltől északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik a felhőzet, a délelőtt folyamán az összefüggő csapadékzóna Erdély felé elhagyja az országot. Mögötte napközben gomolyfelhők képződnek, felhőátvonulásokra számíthatunk futó záporokkal, néhol jégdarával, illetve a hegyvidéki területeken hózáporok is kialakulhatnak, elsősorban a Balassagyarmat-Szeged vonaltól keletre.

This slideshow requires JavaScript.

Időjárási helyzet Európában:

Európa nagyobb részén továbbra is az évszakos átlagnál jóval enyhébb idő jellemző, csak a Balti-ősföld felett örvénylő ciklon hátoldali áramlási rendszerében a Brit-szigetek és Skandinávia fölé érkezik hideg levegő. A borult ég alatt Svédországban, Finnországban több helyen kevéssel fagypont alatt alakul a hőmérséklet egész nap, emellett a Kelet-európai-síkság északi felén is hasonlóan hideg van, de errefelé nagy területen havazik és vastagszik a már meglévő hóréteg. Intenzív hóesést észleltek az orosz főváros környékén, ahol a kora reggeli mérések alapján a 30 cm-t is elérte a hóvastagság. Ugyanakkor a fentebb említett ciklon hosszan elnyúló hidegfrontjától délre – hozzávetőlegesen az 50. szélességi körtől egészen a Földközi-tenger medencéjéig – sokfelé beköszöntött az igazi tavaszias idő. Ausztriában 23 fokkal hétfőn 26 éves februári hőmérsékleti rekord dőlt meg, de ugyanilyen meleg Szerbia, Románia, valamint Spanyolország déli és keleti részén is előfordult. Szerda estig a lehűlést okozó hidegfront a Kárpát-medencén is átvonul, visszaesik a hőmérséklet, a fronton keletkező hullám a Dél-Dunántúlon jelentős csapadékot okoz.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Hajnalig erősen felhős vagy borult marad az ég, legfeljebb átmeneti szakadozások lehetnek az összefüggő felhőtakarón. Sokfelé számíthatunk esőre, a déli megyékben intenzív záporok is lehetnek, sőt az esti időszakban a Dél-Dunántúlon – ahol területi átlagban is jelentős csapadékra készülhetünk – az ég is megdörrenhet. Az éjszaka második felében a magasabban fekvő helyeken havas eső, főleg a a Mecsekben havazás is lehet. Kora reggeltől északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik a felhőzet, a délelőtt folyamán az összefüggő csapadékzóna Erdély felé elhagyja az országot. Mögötte napközben gomolyfelhők képződnek, felhőátvonulásokra számíthatunk futó záporokkal, néhol jégdarával, illetve a hegyvidéki területeken hózáporok is kialakulhatnak, elsősorban a Balassagyarmat-Szeged vonaltól keletre. A délnyugati szél estétől északnyugatira fordul, megerősödik, a front átvonulásakor éjjel átmenetileg nagy területen viharos szélrohamok is lehetnek. A szél tartós mérséklődése szerda délutántól várható.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán országszerte 8, 9 fok körül valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22