Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

-Sajnálattal szembesültem, hogy jobbsorsra érdemes kistelepüléseken az uram-bátyám világ milyen nehéz körülményeket és folyamatos törvénysértéseket hoz az ott élő emberek számára is – kezdte keddi nyíregyházi sajtótájékoztatóját Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese. Az országos médiában is hullámokat vert esetek közül a jogerősen szabadságvesztésre ítélt, de majd egy évig hivatalában hagyott  fideszes polgármester ügyére, illetve a még nagyobb nyilvánosságot kapott nyírbogáti történetre utalt, amikor  az országgyűlési képviselőnek megválasztott férjének a polgármesterséget megöröklő feleség jogellenesen szavaztatott meg csinos végkielégítést…

This slideshow requires JavaScript.

-Mindez csak a jéghegy csúcsa, a hatalmi önkény mind több szabolcsi település mindennapjainak része – hangsúlyozta Harangozó Tamás.

Az a látszat, hogy mindez a törvényesség betartatásáért és betartásáért felelős megyei kormányhivatal csendes asszisztálása mellett zajlik. Fideszes, vagy Fideszhez közel álló helyi vezetők ügyeiben a kormányhivatal feltűnően lassan, nehézkesen lép fel, vagy talán egyáltalán nem. A helyi vezetés szakmailag  kétséges, sőt, gyakran törvénytelen állásfoglalásokkal próbálja segíteni ezeknek a megtévedt, vagy törvénytelenséget, illetve bűncselekményt elkövetett fideszes politikusoknak a sorsát. Nyírbogátról szólva emlékeztetett, hogy egyenesen a Legfőbb Ügyészség közbe avatkozására volt szükség, hogy a helyi kormányhivatal és a helyi ügyészség ne próbálja elsikálni a Simon-házaspár bűntettét.

-Felmerül a kérdés, mi mindent láthatnánk, ha az ügyek szereplői nem a fideszes pártcsalád tagjai lennének? Mi történne egy okirathamisító független polgármesterrel? Hezitálna-e vajon akkor is a kormányhivatal, hogy ez ellen fellépjen? Minden jel arra mutat, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal még a függetlenség látszatára sem ad. Persze nehéz is lenne, mikor tudjuk, hogy a kormánymegbízott mintegy 13 évig a Fidesz országgyűlési képviselőjeként tevékenykedett. Felszólítjuk tehát Kozma Pétert és az egész kormányhivatalt, hogy ne keverjék össze a helyi pártérdeket a helyi közüggyel! Az ő dolguk az utóbbi kiszolgálása és a törvények betartatása.

Harangozó Tamás szerint a kormánymegbízottak többsége szerte az országban főispánként tetszeleg, de látjuk, hogy amit tesz, az nem több, mint a pártállam tanácselnökének tevékenysége: végrehajtja a központi pártutasítást a törvény betűjének és szellemének betartása helyett.

Legény Zsolt, az MSZP szabolcsi képviselője bejelentette, hogy Lázár Jánoshoz fordul a megyei hivatal mulasztásai miatt, ugyanakkor felszólította a kormányhivatalt a törvényességi felügyelet megfelelő ellátására.

 

Kárpáthy Andrea

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22