Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kruppi István tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztályvezetője huszonöt éve szerelt fel, azóta folyamatosan fejleszti tűzoltói tudását és tapasztalatát. A tűzoltók oktatásában aktívan részt vesz és a szakmai versenyeken felkészítőként és bíróként is közreműködik. Több katasztrófahelyzet elhárításában kárhelyszíni vezetőként irányította a mentési és kárfelszámolási folyamatokat.

This slideshow requires JavaScript.

Az alezredes már megjelenésre is magabiztosságot mutat, így bárki biztonságban érezheti magát jelenlétében. Huszonöt éve szerelt fel Nyíregyházán, beosztott tűzoltóként indult pályafutása, hét év alatt végigjárta a ranglétrát és az akkori Tűzoltási és Műszaki mentési Osztály vezetője lett. Jelenlegi beosztását 2012. áprilisától tölti be.
Szakmai hírneve hamar bejárta a megyét, hiszen nyíregyházi vezetőként a szabolcsi megyeszékhelyhez tartozó harminchárom településen már ismerték, megyei vezetőként pedig az igazgatósághoz tartozó négy hivatásos, három katasztrófavédelmi őrs, hat önkormányzati és harmincegy önkéntes tűzoltóság beosztottai is kellő szakmai tiszteletét vívta ki az elmúlt évek során. Nem csoda, hiszen közel ötszáz tűzoltót képzett ki, volt, hogy a szomszédos megyékből is küldtek kiképzésre hozzá lánglovagokat. Az általa kiképzett emberekből pedig ma már többen vezető tisztséget töltenek be.
A főügyeleti osztályvezető sokoldalú tapasztalatokkal bír, mezőgazdasági szakközépiskolában érettségizett. Tűzoltói hivatásával egy időben szerezte meg a szükséges tűzoltási és műszaki mentési képesítéseket. Előbb a tűzoltótiszt-helyettesi-, majd a zászlósképzőn és a tűzoltó technikusképzőn szerzett megfelelő elméleti és gyakorlati ismereteket. Két diplomát is szerzett, előbb a Nyíregyházi Tanárképzőn, majd a Debreceni Egyetem levelező tagozatán.
A munkájában elért eredményeket 2008-ban Tűzoltósági Tanácsos címmel ismerték el.
Mint mondja, legnagyobb sikere, hogy a hétköznapokban is látja azon beosztott kollégák sikereit, akiket ő tanított. A három gyermekes családapa legidősebb fia, a huszonhét éves Gergő a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója. A tűzoltó hagyományokat pedig a 14 éves legkisebb gyermeke, Kristóf is folytathatja- tette hozzá Kruppi István. A főügyeleti osztályvezető rengeteg történetet átélt, amelyből a családi asztalnál a felesége és tizennyolc éves lánya is osztozhat – mondja szakmájának és hivatásának élve az alezredes.

Dóka Imre, tűzoltó főhadnagy

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22