Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Lövei Csaba Együtt és Hunyadi János a Demokratikus koalíció képviselője határozati javaslatot terjesztettek be a holnapi közgyűlésre előzetesen egyeztetve az MSZP-s képviselőkkel. A javaslat lényege egy nyilatkozat elfogadása a miskolci Herman Ottó Gimnázium Közalkalmazotti Tanácsa nyílt levelének támogatására vonatkozóan.

This slideshow requires JavaScript.

A nyíregyházi önkormányzati képviselők most példát mutathatnak az ország más testületeinek, amikor kijelentik, egyetértenek a miskolci tanárok által megfogalmazott pontokkal, támogatják a kezdeményezésüket, mert számukra fontosabb a gyermekek jövője, mint a pártpolitika- áll a nyilatkozat  szövegében.

Lövei fontosnak tartotta elmondani, hogy ez valóban nemzeti ügy, nem úgy, mint az előző közgyűlésen pártpolitikai érdekek miatt elfogadott határozat. Mint emlékezetes:  Az előző közgyűlésen  parázs vitát követően – noha eddig dr. Kovács  mindig elutasította az országos politikai ügyek felemlegetését a városatyák részéről -, a közgyűlés megtárgyalta a bevándorlási kvótát ellenző kormányhatározat támogatását. A Fidesz országosan, minden nagyobb településen napirendre vétette a kérdést, Lövei megfogalmazása szerint „a pártközpontból elrendeltek szerint” tárgyalták meg tehát a szabolcsi megyeszékhelyen is.

Hunyadi János, a Demokratikus Koalíció képviselője fontosnak tartja, hogy támogassák ezeket a kezdeményezéseket és kiemelt pár tételt a beadott határozati javaslatból: így a  KLIK megszüntetését, Oktatási Minisztérium létrehozását, az oktatási intézmények fenntartói jogának önkormányzati kézbe adását, a tanárok kötelező, 32 órás, a diákok délután négyig kötelező benntartózkodásának megszüntetését hangsúlyozta.

A képviselők véleménye, hogy a nyíregyházi képviselő-testület a nyílt levélben megfogalmazottak támogatásával segíthet felgyorsítani a kialakult helyzet megoldását.

Lövei képviselő zárószavában reményét fejezte ki  és bízik abban, hogy a közgyűlés elé kerül a határozati javaslat.

[powr-file-embed id=18ff8348_1456328598515]

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22