Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A tanárokat nem, de dr.Kovács újabb luxus Audijának megvételét támogatja a Fidesz-frakció

Nagy László és Jeszenszki András (MSZP),  Lövei Csaba (Együtt) valamint Hunyadi János (Demokratikus Koalíció) képviselők határozati javaslatait leszavazta a Fidesz képviselőcsoportja a nyíregyházi közgyűlésben. Mint emlékezetes, egy nyilatkozatra tettek javaslatot  a miskolci Herman Ottó Gimnázium Közalkalmazotti Tanácsa nyílt levelének támogatására, valamint kezdeményezték, hogy az oktatási intézmények  fenntartói jogát vegye vissza az államtól a nyíregyházi önkormányzat.  

This slideshow requires JavaScript.

 

 

A nyíregyházi önkormányzati képviselők most példát mutathattak volna  az ország más testületeinek, ha elfogadják az ellenzéki képviselők által benyújtott javaslatokat. Dr. Kovács olvasta fel azt  a két határozat-tervezetet, amiről portálunk is beszámolt itt és itt. A Fidesz képviselőcsoportja azonban nem támogatta az ellenzéki képviselők javaslatait.

A szavazás eredménye: 4 igen (DK, Együtt, MSZP)  ( Póka Imre független képviselő nem volt jelen) A Jobbik két képviselője tartózkodott. A Fidesz frakció nem támogatta az ellenzéki javaslatokat.

Különös “színjáték” szakította meg a közgyűlés munkáját, mikor  Tóth Imre önkormányzati képviselő az alábbi kérdést intézte Lövei Csabához:

„Sokszor látom Helmeczy ügyvéd úr, Nagy Miklós jogi képviselője társaságában, a város ügyében nyilatkozni, és azt szeretném megkérdezni, hogy, ha már ennyire a szívén viseli a közpénzek ügyét, akkor miért nem jár el – közvetve vagy közvetlenül – abban a kérdésben, hogy ezt az összeget, ezt a négymillió forint összeget visszafizesse végre a városi cégünk irányába Nagy Miklós úr.”

Lövei Csaba önkormányzati képviselő válasza:

“Nem tudom, hogy ennek a kérdésnek miért lenne helye a közgyűlésen?  Ennek ellenére válaszolni fogok a konkrét kérdésre. Előbb azonban elmondanám, hogy most végtelenül megnyugodtam. Szóval, ha velem, mint önöknek gyakran kellemetlen perceket okozó ellenzéki képviselővel szemben, hosszas gondolkodás után ez a legkellemetlenebb dolog, amit a hajánál fogva elő tud rángatni a szemben lévő politikai oldal, akkor én nagyon nyugodtan fogok ezután is aludni, mint ahogyan eddig is aludtam. A konkrét dologról azért nyilván van véleményem, túl azon, hogy egyébként az említetthez nekem sem politikai, sem magánéleti, sem semmiféle közöm nincs, ezért is nem értem, miért került ez ide.

Illetve nagyon is értem: így akartak kellemetlen helyzetbe hozni.

A véleményem tehát az, hogy ha valakinek a munkaügyi bíróság jelentős összeget ítél meg, akkor azt egyfelől ki kell fizetni neki, ahogy egyébként ebben az esetben is történt. Másfelől, ha a fellebbviteli bíróság úgy dönt, hogy ennek egy része esetleg visszajár, akkor azt meg vissza kell fizetni. Azt gondolom, hogy mindannyiunknak állampolgári kötelességünk a törvények betartása. ”

Nagy Miklós lapunk kérdésére elmondta, hogy nincs tudomása végrehajtásról és nem kíván jelenleg reagálni.

De, hogy valójában ki volt a kérdés célpontja, arra elég, ha tudjuk, hogy  dr. Helmeczy László a NYÍRVV ellen sikeresen képviselt két felperest is a munkaügyi perekben, ami a városnak lassan 20 millió forintjába kerül.  A bíróság  mindkét esetben jogerősen kimondta, hogy a NYÍRVV igazgatója, Bocskai Péter jogellenesen távolította el a cégtől két egykori dolgozóját. Az ügyhöz hozzátartozik, hogy Nagy Miklós jogellenes elbocsátása is jelentősen megterhelte a város költségvetését és csupán a megítélt összeg egy kisebb része jár vissza a Városkép Kht-nak a Kúria ítélete alapján.

A közgyűlésen nem esett szó Hunyadi Jánosnak, a Demokratikus Koalíció képviselőjének feljelentéséről, amit a játszó és kondiparkokra vonatkozó NYÍRVV- szerződéseknél tapasztalható anomáliákkal kapcsolatban tett. A képviselő vélekedése szerint akár a 35 millió forintot is elérheti az újabb kár, ha beigazolódik a gyanúja. Erről részletesen itt írtunk.

Bár nem a testületi ülésen, hanem az azt megelőző napon, a tulajdonosi és gazdasági bizottság fideszes szavazatokkal hozzájárult dr. Kovács “új” szolgálati gépkocsijának megvételéhez, ami egy hároméves, 73 ezer kilométert futott  Audi A6 3.0 TDI DPF Quattro Tiptronic,  313 lóerős, öszkerékmeghajtásos 8 sebességes luxus limuzin.

Emlékeztetőül: a kormány minisztereinek Skoda Superb dukál, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat elnökének is megfelel a Skoda.

Viszont így már értelmet nyer, hogy “Nyíregyháza többet ad”…

Móricz Csaba

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22