Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Közgyűlés után címmel tartott sajtótájékoztatót az ellenzéki frakció az MSZP nyíregyházi irodájában.  A téma az oktatásügy és benne a két támogatói nyilatkozat el nem fogadása a Fidesz részéről, igaz a  fideszes városatyák napirendre sem vették az ellenzék két javaslatát.  Mint a sajtótájékoztatón kiderült, azt sem tudhatták, mire kell nemet mondaniuk: a tervezeteket elmulasztották kiosztani közöttük.

This slideshow requires JavaScript.

Mint emlékezetes, Lövei Csaba (Együtt) és Hunyadi János  (Demokratikus Koalíció), a nyíregyházi önkormányzat ellenzéki képviselői határozati javaslatot terjesztettek be a legutóbbi közgyűlésre. Egy nyilatkozat elfogadását kezdeményezték, kifejezve a miskolci Herman Ottó Gimnázium Közalkalmazotti Tanácsa nyílt levelének támogatását .

Lövei kiemelte, hogy ez valóban nemzeti ügy lett volna, nem úgy, mint az előző közgyűlésen pártpolitikai érdekek miatt elfogadott határozat.  Az előző közgyűlésen – noha eddig dr. Kovács mindig elutasította az országos politikai ügyek felemlegetését a városatyák részéről -, a közgyűlés megtárgyalta, majd parázs vitát követően a fideszes többség elfogadta a bevándorlási kvótát ellenző kormányhatározat támogatását.

A sajtótájékoztatón Jeszenszki András, az MSZP javaslatáról elmondta, hogy ez pedig egy szándéknyilatkozat volt, ami semmire nem kötelezte volna az önkormányzatot, ugyan akkor kinyilvánította volna a készséget, hogy ha úgy alakul, akkor az önkormányzat visszaveszi fenntartásba az oktatási intézményeket.  Jeszenszki hozzátette, hogy kimondtattan szakmai javaslatokat tettek és nem pártpolitikai érdekeket szolgáltak volna, nem úgy, mint a múltkori közgyűlésen a kvóta ügyben rendezett szavazás volt.

Hunyadi János (DK) a nemzet sorskérdésének nevezte az oktatásügyet és véleménye szerint fontos javaslatokat nyújtottak be. Noha határidőn belül terjesztették elő az indítványokat, arra nem volt képes az ülést előkészítő gépezet, hogy kinyomtassák a beadványokat, de még elektronikusan sem küldték meg a képviselőknek. Hunyadi hozzátette, hogy úgy látszik, ezen túl nekik kell gondoskodni arról, hogy képviselőtársaik megkapják időben az előterjesztéseiket.

A demokrácia megcsúfolása volt, hogy a képviselőtestület úgy szavazott a két ellenzéki beadványról, hogy nem is ismerték, nem is ismerhették meg a javaslatukat- summázta Nagy László (MSZP), a demokratikus ellenzék nyíregyházi frakcióvezetője.

Kárpáthy Andrea

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22