Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mai évértékelőjében Orbán Viktor azt mondta: “Még mindig bizonytalan, hogy megszabadultunk a kommunistáktól”. A miniszterelnök szerint 4.8 millió magyarnak nincs személyes emléke a kommunizmusról.

3_232a

A Liberálisok szerint ma minden magyar kénytelen első kézből megtapasztalni, hogy milyen volt a kommunista rendszer. Orbán illiberális állama ugyanis a kommunizmus maga. Az eszetlen államosítási hullám, a keleti nyitás politikája, a multinacionális vállalatok üldözése, a szabadságjogok korlátozása, a fékek- és ellensúlyok rendszerének lebontása, a mindössze az állami propaganda szócsöveként funkcionáló állami média, a kigyúrt kopaszok megjelenése a választási irodánál, és folyamatos háborús retorika mind-mind a Rákosi-korszakot idézi. A “polgári Magyarország” szépen csengő hívószava mögött egy, a szocializmusból jól ismert “uram-bátyám világ” képe bontakozik ki, ahol az állami szintre emelt lopást törvényekkel támogatják meg, és ellenség mindenki, aki kritizálni merészeli az állampártot és annak vezetőjét.

Orbán illiberális állama hat év leforgása alatt az ’50-es évekbe vetette vissza Magyarországot. Újabb hat év beláthatatlan következményekkel járna. A Liberálisok bíznak benne, hogy a nemzeti cukormázzal leöntött, permanens kormányzati propaganda ellenére ezt egyre többen látják.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22