Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Ismét előzetes letartóztatásba helyezték Sziky Gyulát, ezért elmaradt a mára kitűzött tárgyalása a Nyíregyházi Törvényszéken.
Javában zajlik Kiss Szilárd, volt moszkvai kereskedelmi attasé és társainak az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezettel kapcsolatos büntetőpere a Kecskeméti Járási Bíróságon. Hétfőn délután épp a lehallgatásokkal szembesítette a bíróság a megidézett vádlottakat, majd a per végén Kiss üzlettársának, a nyíregyházi Sziky Gyulának nem sikerült szabadlábon elhagynia a bíróságot, hogy vádlottként ma a szabolcsi megyeszékhely bíróságán tegye tiszteletét.

MCS18355
2016. január 13. Korábbi tárgyalás

Mivel a bírót csak tegnap délután értesítették Sziky letartóztatásáról, már nem tudott intézkedni a vádlott elővezetéséről. A következő tárgyalást 2016. április 27-ére tűzték ki, a szakértők meghallgatásával folytatódik a per. Kérdésünkre a tanácsvezető bíró elmondta, hogy tervei szerint két tárgyalás várható és még ebben az évben szeretné az elsőfokú ítéletet kihirdetni.
Nyíregyházán 133 millió forintos adócsalással vádolják az üzletembert. Mint emlékezetes, 2012. december 3-án meghozott ítéletben Sziky Gyula elsőrendű vádlottat kétrendbeli adócsalás bűntettében és magánokirat-hamísítás vétségében mondta ki bűnösnek a törvényszék és halmazati büntetésként egy év hat hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetésként két évre a közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feleségét felmentette a törvényszék az adócsalás vádja alól.
A megismételt eljárásban mára időzített tárgyaláson a szekértőket hallgatták volna meg a tanács tagjai. A vádhatóság szerint Sziky Gyula megbízása alapján a munkáltatója 2002. adóévre 2003 áprilisában nyújtott be személyi jövedelemadó bevallást az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatóságához. Sziky nem közölte a munkáltatójával, hogy foglalkoztatási jogviszonya mellett, más forrásból több mint 130 millió Ft adóköteles jövedelme származott. A 2004. adóévre szóló személyi jövedelemigazolásában pedig nem szerepeltette 100 millió Ft egyéb adóköteles jövedelmét, továbbá egy üzletrészének értékesítése során árfolyamnyereségből elért jövedelmét. Így Sziky Gyula, a vád szerint 2002. és 2004. között az adóbevételt több mint 130 millió forinttal csökkentette. Az eltitkolt jövedelemre a vagyonosodásra is kiterjesztett utólagos személyi jövedelemadó ellenőrzés során derült fény. Az adóhatóság vizsgálatai során, 2006 októberében Sziky az eltitkolt jövedelem igazolására valótlan kölcsönszerződések másolatait nyújtotta be. A vállalkozó egyébként bűnösségét nem ismerte el, a bűncselekmények elkövetését tagadja.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22