Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Csütörtök délelőtt évértékelő tiszti értekezleten számolt be a 2015-ös esztendőben elvégzett feladatairól a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megfeleltre értékelte a beszámolót és meghatározta a 2016-os esztendő feladatait. Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője a tavalyi év beavatkozási statisztikájáról elmondta, hogy a kirendeltség illetékességi területén hét hivatásos szervezet végzi a mentő- tűzvédelmi feladatokat, ezek működési területén 4 önkormányzati tűzoltó-parancsnokság rendelkezik elsődleges műveleti körzettel.

This slideshow requires JavaScript.

Az illetékességi területen 13 önkéntes tűzoltó egyesület segíti a mentő-tűzvédelmet. A tavalyi évben 1 370 esetben riasztották a készenléti állományt, a tűzesetek között 29 esetben kéménytűznél, míg 19 esetben gázszivárgás miatt kellett beavatkozni.
A kirendeltség szervezeti elemeként működő Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra 916 jelzés érkezett, amelyből 526 tűzeset, 390 pedig műszaki mentés volt, ezekből 650 esetben kellett beavatkoznia az egységeknek, a megyei mutatószámokat összevetve megállapítható, hogy a sok éves viszonyszámokhoz hasonlóan a tavalyi évben is a megyében végrehajtott beavatkozások közel 1/3 részét a nyíregyházi tűzoltók végezték el, a vonulásai pedig 63 %-ában Nyíregyháza város közigazgatási területén történt.
A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén működő önkéntes tűzoltó egyesületek 2015. évben összesen 235 riasztást kaptak. Az összes beavatkozásból 161 esetben tűzesetnél és 65 esetben műszaki mentésnél működtek közre.

Az alezredes beszélt az önkéntes egyesületek támogatásáról, a kiírt pályázatokon üzemanyag költségre, gépjárműfecskendő kötelező biztosításra, EDR rádióra, oktatásra, védőeszköz támogatásra, laktanya felújításra és tűzoltó technikai támogatásra összesen 7,8 millió forintnyi támogatást kaptak.
A kirendeltség-vezető kitért az ifjúságnevelésre és a közösségi szolgálat teljesítésére is.
Így, tavaly is megrendezték a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt 10 általános és 12 középiskolás csapat részvételével. A megyei verseny megnyerésével az országos versenyre a Tiszanagyfalui Általános Iskola és a nyíregyházi Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-vízügyi Szakközépiskola csapata jutott tovább- tette hozzá Gerebenics Károly tű. alezredes.
A közösségi szolgálatteljesítéssel kapcsolatban 2014/15-ös tanévre vonatkozóan 21 középfokú tanintézménnyel kötött együttműködési megállapodást a nyíregyházi kirendeltség és 586 diák teljesítette a kötelező közösségi szolgálatot a kirendeltségen és a területén működő tűzoltóságokon.

A beszámolót követően Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mindhárom szakterület vonatkozásában elismerte a 2015-ben végzett munkát és az éves tevékenységet megfeleltre értékelte.
Dóka Imre  főhadnagy
megyei szóvivő

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22