Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Sajtótájékoztatóról szubjektíven

Az istennek sem akarja elismerni Hunyadi János képviselő, hogy sértődés miatt tett feljelentést a NYÍRVV-nél tapasztalható visszásságok miatt. Makacs egy képviselő, annyi szent!

Pedig a helyi önkormányzat által nagyvonalúan finanszírozott Városkép Kft. alkalmazottai,  a 107 millió forint közpénzből fenntartott, kézi vezérléssel működtetett propagandagépezet ezt a sértődöttséget nagyon szeretnék leírni.   Mint ahogy azt is szeretnék láttatni, hogy ugyan már Lövei Csabát, az Együtt politikusát milyen szálak fűzik dr. Helmeczy László ügyvédhez és így Nagy Miklós munkaügyi peréhez.

This slideshow requires JavaScript.

Legalább is ezek lettek volna az önkormányzati média kiküldött munkatársainak legfontosabb kérdései azon a sajtótájékoztatón, ahol a két ellenzéki képviselő bejelentette, hogy a hatóság elrendelte a nyomozást feljelentésük alapján.  A városháza által foglalkoztatott újságírókat az nem igazán érdekelte, hogy a jelek szerint ismét kár keletkezett – most épp 35 millió forint értékben-  a városüzemeltetési cégnél. Persze, hogy nem, hisz gazdájuk kiadta a parancsot: „mindenki egyen meg egy narancsot” !

Már-már kabaréba fordult az a sajtótájékoztató, amit a malomkerti kondi parkban tartottak ma délelőtt. A két ellenzéki képviselő mondandója annyi volt, hogy elrendelték a nyomozást és politikai felelőse is lehet az ügynek.

Hunyadi János, a Demokratikus Koalíció képviselője elmondta: „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban” bűntettének gyanúja miatt rendelték el a nyomozást a városüzemeltetési kft-nél.  Mint lapunk írta, más ügyekben is vizsgálat folyik a városüzemeltetési cégnél.

Lövei Csaba, az Együtt képviselője a polgármester felelősségét firtatta a NYÍRVV-nél megszaporodott gyanús esetek miatt, mivel a város tulajdonában lévő szigligeti üdülővel kapcsolatban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság saját hatáskörben rendelte el a nyomozást, csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezt követően volt lehetőség a sajtó munkatársainak kérdéseket feltenni. Portálunkon kívül a megyei napilap munkatársa és a Városkép két, azaz két (!) alkalmazottja volt jelen, azzal a nyilvánvalóvá tett szándékkal, hogy a képviselőket hiteltelenítsék provokatívnak szánt kérdéseikkel.   Ekkor kezdett komikussá válni a tájékoztató…

Hunyadi képviselő a tőle megszokott higgadtsággal válaszolt azokra a kérdésekre, melyek ismét a munkaügyi perét és a kártérítés összegét feszegették. Igaz, ezt a kérdést már egy hete is feltette a kérdező, és a válasz akkor is az volt, hogy semmi köze a két ügynek egymáshoz, itt ugyanis a közpénz felelős felhasználása a tét.

Ezt követően a realitástól némileg elrugaszkodva egy nyilatkozatott kezdett lobogtatni a kiküldött munkatárs: lám-lám szegény vállalkozó, mikor Lőrinci városával üzletelt, igen csak szorult helyzetben volt, és ezért adta olcsóbban az eszközöket. (Nocsak, nekünk a szintén ez irányú kérdésre a szegény megszorult vállalkozó nemes egyszerűséggel nem válaszolt!) De maradjunk inkább a tényeknél: a nyíregyházi vállalkozó honlapján is jóval olcsóbban vannak/voltak fent az eszközök, mint ahogy azt a NYÍRVV-nek eladta.  De a közbeszerzésen induló másik vállalkozás, kérésünkre megküldött árajánlata is jóval olcsóbb árakat adott meg. Ám hogy értsék a történetet: meghívásos közbeszerzésről beszélünk. Vagyis Bocskai Péter, illetve az ő apparátusa hívta meg a résztvevőket, vagyis a termék gyártóját, márkaképviselőjét és forgalmazóját is. Ez már eleve a közbeszerzési törvénynek ellentmondó aktus, de nem lenne olyan nagy baj, ha ennek ellenére valódi verseny jönne létre és ennek eredményeként az olcsó beszerzés. Ugyanis a versenyeztető eljárás eredeti célja ez lenne, csak hogy itt nem ez történt! Hogy, hogy nem, legalább dupla olyan áron kerültek beszerzésre az eszközök, és az ügyészség ennek gyanúja miatt rendelte el a nyomozást. Vagyis megalapozottnak találta a felvetést, miszerint fennállhat a „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban” bűntette. Ha a gyanú beigazolódik, akkor egyébként 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az egy következő történet lesz, ha beigazolódik, hogy valóban összebeszéltek és Bocskai, illetve a NYÍRVV apparátusa tudott erről, hisz akkor a bűnlajstromhoz hozzájön a hűtlen kezelés, aminek az elkövetési értéke akár 35 millió forint is lehet.  És hát Bocskaiék hívták meg a szereplőket…

Egyébként Lövei képviselő is megkapta a napi mantrát.  Igaz, erre a kérdésre is megkapta már a választ egy hete a városháza propagandagépezete, de ha ezt kell kérdezni, hát ezt kell kérdezni. Így Lövei ismét elmondhatta: bizony neki semmi köze a Városkép és Nagy Miklós között feszülő ellentéthez.

A Városkép munkatársainak aktivitását látva, kíváncsian várjuk, mikor kérdezik meg dr. Adorján Gusztávot fiának büntetőperéről vagy Halkónét, a jogerősen elítélt férjének bűncselekményéről. Mert, hát ezek csak nem egy munkaügyi per melléktermékei!

Hogy ez most, hogy jön ide? Pont úgy, mint a sajtótájékoztatón feltett kérdések.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22