Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A lányomnak van munkája, lakása, szereti a kisfiát, ő az élete értelme, elviseli érte ezt a förtelmes életet, amiben része van a férje és anyósa mellett már évek óta – mesélte a nagymama a VEOl újságírójának. A nagymama nem tud beletörődni abba, hogy bármely édesanyától elvegyék gyermekét és a felügyeleti jogot, amíg nyomós indok nincs rá, mint például a kiskorú bántalmazása, az anya alkoholizmusa vagy kábítószerezése, esetleg ha a hajléktalanságával veszélyezteti a gyermekét.

20150625forradalom-a-gyereknevelesben-vagy-csaladon7

Anya, ne menj el, ne hagyj itt engem, így sírt a kis unokám édesanyjába kapaszkodva – mesélte Mária, akit mélységesen felháborított a bírósági döntés, amely a gyermeket az édesapjának ítélte. Az asszony úgy látja, hogy rossz irányba fordul a világ, ha egy kisgyermeket el lehet szakítani az édesanyjától, aki őt megfelelően gondozza- írja a VEOL

Próbálta Mária elfogadni az elfogadhatatlant ami egy  bíróság ítéletben öltött testet. De ez elfogadhatatlan, mert az szerinte nem megalapozott az ítélet. Nem tud beletörődni abba, hogy bármely édesanyától elvegyék a gyermekét és a felügyeleti jogot, amíg nyomós indok nincs rá, ezért csendes demonstrációt szervez az Ajkai Járásbíróság épületénél március 10-én délben, várhatóan fél 12 és egy óra között.

– Nem fogunk zajongani és zavart kelteni, de csendben tiltakozunk. Én az unokámért teszem, mert nem hagyhatom, hogy tönkremenjen az élete, és saját magát még nem tudja megvédeni – mondta a nagymama, majd elmesélte családja történetét. A lánya a munkahelyén ismerkedett meg a férjével, egy gyermekük született hat évvel ezelőtt.
– A lányomnál a szülés után súlyos gerincproblémák léptek fel, többször meg kellett műteni. Ilyenkor én segítettem neki. Mindezt a bírósági tárgyaláson úgy adta elő a volt vejem és a családja, hogy a lányom egy rossz anya, mert nem látta el sem a gyermeket, sem a háztartást – számolt be az asszony. Mária a veje viselkedésében soha semmilyen gyengéd megnyilvánulást nem látott a neje iránt, ellenben lelki terror alatt tartotta, becsmérelte és évekig a személyi szabadságában is korlátozta.

– A kis unokám háromévesen elszólta magát: “apa fellökte anyát, mert nem akarta, hogy eljöjjünk hozzátok”. A vőm pedig egy beszélgetés során azt adta elő, hogy nőt nem verünk, hanem fellökjük, mert annak nincs nyoma. Évekig így is tett, míg a saját kisfia le nem buktatta – mondta az asszony, majd sorolta az általa furcsának ítélet eseteket. Például azt, ahogyan az apa kiveszi a síró csecsemőt az anyja kezéből, hogy majd ő megnyugtatja, vagy együtt fürdik a gyermekkel és ragaszkodik ahhoz, hogy egy ágyban aludjanak. Mária szerint a veje nem tud sem főzni, sem pedig mosni, és főleg arra nem képes, hogy önállóan ellásson egy hatéves gyermeket.

 

Forrás: VEOL

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22