Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Konferenciára hívják össze jövő szombatra azoknak a településeknek a vezetőit, amelyek kiálltak a kormány bevándorlásellenes politikája mellett – közölte Kocsis Máté, Józsefváros kormánypárti polgármestere vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen részt vett a szintén Fidesz-KDNP-s Papp László debreceni és Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester is. Kocsis Máté azt mondta: eddig 871 település képviselő-testülete kötelezte el magát nyilatkozat elfogadásával a kormány bevándorlásellenes politikája mellett, de további önkormányzatok is csatlakozhatnak ehhez az együttműködéshez. 

Fotó: Móricz Csaba / ezahir.hu
Fotó: Móricz Csaba / ezahir.hu

A jövő szombati konferencián az illegális bevándorlás okozta problémák mellett arról is beszélnek majd, hogy mivel tudják segíteni a kormány munkáját az illegális bevándorlással kapcsolatban és a kötelező bevándorlási kvótáról kezdeményezett népszavazást – közölte a fideszes politikus.

Mint emlékezetes, Nyíregyháza is a 871 település között van, mivel a  képviselő-testület nagy vitát követően, fideszes és jobbikos képviselői  megszavazták a nyilatkozatot.

Nagy László (MSZP)   a bevándorlási kvótát ellenző kormányhatározattal kapcsolatban leszögezte: miközben egyetértenek azzal, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás biztonsági kockázatot jelent és felelősnek tartják a mindenkori kormányt e kockázat kezeléséért, ugyanakkor – hangsúlyozta -, különbséget kell tenni a háborús övezetekből érkező menekültek és a közéjük keveredett bűnözők, terroristák között. Ennek ellenőrzése és az ezzel kapcsolatos intézkedések megtétele nem az önkormányzat, hanem a mindenkori kormány feladata és ehhez jelenleg is minden eszköz és jogszabály rendelkezésre áll.

Nagy László fontosnak tartotta kiemelni, hogy amennyiben Nyíregyháza közvetlenül érintett a menekültek által okozott biztonsági kockázatban, akkor erről adjon tájékoztatást dr. Kovács Ferenc. Nagy véleménye szerint, amennyiben nincs ilyen közvetlen kockázat Nyíregyházán, nincs helye pártpolitikai kezdeményezésnek a közgyűlésben. Nagy leszögezte, mivel a Fidesz névszerinti szavazást kért ebben az ügyben, az egyetlen lehetséges megoldás az volt, hogy a frakció nem vett részt a szavazáson, mivel semmilyen formában nem akartak állást foglalni a kérdésben.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22