Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Három fiatal magyar startup vállalkozás, valamint Bucsi Réka animációs filmrendező mutatkozik be a South by Southwest-en (SXSW), a világ legnagyobb technológiai fesztiválján az Egyesült Államokbeli Austinban csütörtöktől. A magyar tehetségek a Design Terminál jóvoltából vesznek részt a nemzetközi fesztiválon március 20-ig – olvasható az MTI-hez hétfőn elküldött tájékoztatóban.

Laura Mac Darby, left, and Emer Ryam, both from Dublin, Ireland, attend the free concert at Auditorium Shores headlined by Spoon at SXSW on Thursday, March 19, 2015.  (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner)
Laura Mac Darby, left, and Emer Ryam, both from Dublin, Ireland, attend the free concert at Auditorium Shores headlined by Spoon at SXSW on Thursday, March 19, 2015. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner)

A Design Terminál mentoráltjai közül az egészségügyi dolgozóknak és pácienseknek készült mobilalkalmazást fejlesztő Laborom, az álláskeresők számára létrehozott, online interjúszervező alkalmazást készítő KaliJob, valamint a katasztrófavédelem és kutató- és mentőcsapatok által használt drón szoftverfejlesztésével foglalkozó DroneIQ mutatkozhat be az Egyesült Államokban. A csapathoz a Design Terminál partnerének, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója, Bucsi Réka is csatlakozott. Az animációs filmrendező a Symphony no.42 című filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat nyert el.

A Design Terminál második alkalommal nyújt segítséget, hogy az eseményen a világ élvonalbeli, fiatal tehetségei között magyarok is szerepelhessenek, lehetőséget kínálva a nemzetközi kapcsolatteremtésre, tapasztalat- és tudáscserére – írták a közleményben.
A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett a program több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon – közölték a szervezők.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22