Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nyakó István bízik abban, hogy a rendőrségi nyomozás feltárja: kik voltak a felbujtói azoknak, akik a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében megakadályozták népszavazási kérelmének érkeztetésében. A szocialista politikus azt megelőzően beszélt erről, hogy hétfőn tanúként meghallgatták a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).

Budapest, 2016. március 7. Nyakó István szocialista politikus (k) nyilatkozik a sajtónak a II. kerületi Gyorskocsi utcában 2016. március 7-én, mielõtt tanúként hallgatják meg a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bûnözés Elleni fõosztályán a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2016. március 7.
Nyakó István szocialista politikus (k) nyilatkozik a sajtónak a II. kerületi Gyorskocsi utcában 2016. március 7-én, mielõtt tanúként hallgatják meg a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bûnözés Elleni fõosztályán a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint mondta, azt várja a nyomozástól, hogy felderíti: melyik “agytröszthöz” köthető a történtek kitalálása, és ki fizette az őt akadályozó “kigyúrt kopaszokat”.
Úgy vélekedetett: ez nem csupán büntetőeljárás, hanem “politikai per” is, amihez nagy segítséget nyújtott a tényfeltáró munkát végző független magyar újságírás, megkönnyítve a nyomozók munkáját. “Az elkövetői kör ugyanis beazonosítható: a szálak egy szolnoki testépítő klubba, egy herceghalmi magánlakásba és gimnáziumi osztálytársakhoz vezetnek” – mondta.

Úgy fogalmazott: jó volna, ha a kormányzó párt észrevenné, hogy az emberek nem szeretik, ha elveszik tőlük a vasárnap szabadságát, és visszavonnák a boltbezárásról szóló törvényt, ami így “a rendeltetési helyén, a szemétkosárban végezhetné”.

A nyomozás ügyében kétségeket kelt benne az a tény, hogy az érintett napon az NVI épülete előtt “fél napon keresztül nem jelent meg rendvédelmi szerv”, ami a rendőrség politikai vezetését minősíti – mondta a szocialista politikus.
A BRFK pénteken a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál történtek miatt.
Február 23-án tömegjelenet volt az NVI Alkotmány utcai épületénél, többen ott várták, hogy a Kúria honlapján megjelenjen a végzés arról, elutasítja-e a vasárnapi boltzár ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezést, és ha igen, akkor elsőként adhassák le kérdésüket. Végül elsőként egy magánszemély adta le kérdését, négy másodperccel megelőzve Nyakó Istvánt. A szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több “kopasz férfi” akadályozta politikusukat.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22