Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

„RUTA DEL FIN DEL MUNDO” (ÚT A VILÁG VÉGÉHEZ

A „Ruta del Fin del Mundo” a híres 9 sz. főút Chilében, ami Dél-Patagónián keresztül húzódik, egészen a dél-amerikai kontinens legdélibb csücskéig. Az elnevezése is arra utal, hogy innen már nincs tovább. Az út a kietlen, őrökké szeles, de háborítatlan természeti csodákban bővelkedő táj főútvonala is egyben. Ennek mentén készültek a kiállítás képei az elmúlt év október-november hónapjaiban.

This slideshow requires JavaScript.


Hogyan kerültem Patagóniába?

Luis Godoy Gonzalez, Punta Arenasban élő tiszteletbeli magyar konzul és öccse, Emilio meghívásának tettem eleget, akik egy kiállítás megrendezésére kértek fel a Punta Arenas-i Museo Regional de Magellanesszel közös szervezésben.

A nagy érdeklődésre való tekintettel még két kiállítás nyílt a képeimből Chilében: Laguna Blancaban és Puerto Natalesben. Másfél hónapos ott tartózkodásom alatt sikerült bejárnom a „Világvége Útját”: a chilei Dél-Patagónia, valamint a Tűzföld jelentős részét. Itt készültek e kiállítás képei.
Egy magyar fotográfus képei Chilében

Meghívóim annak idején, a hetvenes évek közepén a Pinochet-diktatúra elől menekülve, a családjukkal együtt kerültek Magyarországra. Luis orvosnak tanult Budapesten, majd visszatért szülőföldjére és az öt éve átadott, ultramodern Punta Arenas-i regionális kórház egyik gasztroenterológusa lett. Öccse, Emilio ma két spanyol tulajdonú éttermet vezet a városban.

Kiállításom anyaga egy szerződéssel adományként került a regionális kórház tulajdonába, és ezekben a hetekben helyezik ki a második emeleti betegfelvevő és az onkológiai osztály helyiségeibe. A képek alatt réztáblán olvasható a nevem és a kép címe, egy központi tábla pedig fotográfusi munkásságomat mutatja be.
Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az amerikai kontinens legdélibb közkórházában egy magyar fotográfus állandó kiállítása látható, a betegek gyógyulása és az ott dolgozók gyógyító tevékenysége szolgálatában.

Mandur László

A kiállítás 2016. március 17-től április 23-ig az   Örkény István Könyvesboltban látható
(1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22