Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Március 8-án este Erdélybe szeretett volna utazni  Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke hogy részt vegyen a Székely Szabadság Napján. A rendezvényt megelőző és követő napokban Kolozsvárott, Székelyudvarhelyen és Szatmárnémetiben tartott volna sajtótájékoztatókat, lakossági fogadóórákat, valamint különböző találkozókra készült az alelnök. Közel félórás várakoztatás után az ártándi román határőr közölte vele: nem engedhet tovább, mert három évre kitiltottak az országból.

szavay

a képviselő elmondása szerint  érdemi indoklás nélküli, uniós alapjogokat durván megsértő, önkényes román hatósági döntést és az egész eljárást elképesztőnek és felháborítónak tartja egy EU-tag, valamint NATO-szövetséges szomszédos ország részéről. Elfogadhatatlan, hogy az Európai Unión belül mindenfajta értesítés, hivatalos döntés, vád vagy gyanú megfogalmazása nélkül korlátozzanak szabad mozgásomban- tette hozzá a képviselő.

Korábbi, egy évig tartó kitiltása miatt a képviselő az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult és Strasbourgban beperelte a román államot.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22