Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Reagálás a migrációs válsághelyzetet kihirdetésére

Az Együtt szerint Orbán Viktor ahelyett, hogy elősegítené a közös európai megoldás megteremtését, folytatja a félelemkeltést menekültügyben. A Fidesz a válsághelyzet kihirdetésével a tavaly megkezdett gyűlöletkampányával kijelölt úton halad tovább, amely a többségi társadalom számára biztonságot nem teremt, a többi uniós tagállammal nem szolidáris, a menedékkérőkkel szemben pedig embertelen.

Budapest, 2016. március 9. Pintér Sándor belügyminiszter (b) sajtótájékoztatót tart az Országházban 2016. március 9-én. A kormány az egész ország területére kihirdette a migrációs válsághelyzetet. Hátul Kovács Zoltán kormányszóvivõ. MTI Fotó: Kovács Tamás

 A kormány az egész ország területére kihirdette a migrációs válsághelyzetet. 
MTI Fotó: Kovács Tamás

Az Együtt a józan középút pártjaként elutasítja a háborús riogatást, és olyan közös európai megoldás megteremtését sürgeti, amely a többségi társadalom számára biztonságos, a menedékkérőkkel pedig emberséges.
Az Együtt szerint a menekülteket nem szabad bűnözőkként kezeli, bebörtönözni és megfélemlíteni, ahogy nem szabad a magyar polgárok valós félelmeire hazug pánikkeltéssel rájátszani, és őket háborús pszichózisba taszítani sem.
Az Együtt szerint a Fidesz gyűlöletkampánya a félelem és a csökkenő biztonság terve, ami kizárólag Vlagyimir Putyin érdekét szolgálja. Putyin kottájából játszik Orbán Viktor akkor is, amikor szándékosan akadályozza az európai döntéshozatalt és az elemi emberiességet is megtagadja a jogszerűen menedékért folyamodóktól.
Amikor a Fidesz a hatodik alkotmánymódosítással és a terrortörvénnyel hergelte a magyar polgárokat, az Együtt egyedüli pártként mondta azt, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet megfelelő, és nincs szükség semmilyen változtatásra. Ezzel a lépéssel ezt most a Fidesz-kormány is elismerte.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22