Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

10 milliós használt Audit választott a nyíregyházi polgármester- írja az Átlátszó 

A város első embere szolgálati autónak ismét egy meglehetősen drága jószágot, egy kevés híján 10 millió forintba kerülő Audit szemelt ki magának. Igaz, a kocsi már február 3-án  Kovács munkahelyének belső parkolójában állt. Használt autóról van szó, de az árkülönbség mondjuk a minisztereknek rendszeresített Skoda Superb és a dr. Kovács polgármester Audija közt így is minimum 1 millió forint: a Superb különböző modelljei ugyanis listaáron is 7,5 és 9 millió között kaphatók; újonnan, négy év garanciával. A most 9 millió 480 ezerért megvásárolt luxus Audit 2013 februárjában, vagyis három éve helyezték üzembe, és 73 ezer kilométert futott eddig.

 

Az úgy volt, hogy…

2016. február 3-án a polgármesteri hivatal parkolójából egy „újszerű” Audi A6-os járgány gurult ki. Vezetője nem más, mint dr. Kovács személyi sofőrje, aki egyébként a nyíregyházi kondiparkok és játszóterek kivitelezőjének „ismerőse”. Az MGU- 848-as forgalmi rendszámú 313 lóerős fenevad méltó utódja a 2012 júliusától a polgármester szolgálatban lévő, és közel 300 ezer kilométert futott MCV-661 forgalmi rendszámú Audi A6 -nak. Azon nem érdemes fennakadni, hogy egy 300 ezer kilométert futott gépkocsit le kell cserélni. Viszont mivel közpénzből, mindannyiunk adóforintjaiból finanszírozzák a vásárlást, nos, ha tetszik, ha nem, ezt transzparens módon kell megtenni. Hogy Dr. Kovács és hivatala nem igazán az átláthatóság és az üvegzseb híve, arról lenne mit mesélnünk, de maradjunk a tárgynál.

Mint írja az Átlátszó: Február 3-án már valószínűsíthetően a polgármester használatban van a gépkocsi, hisz Kovács gépkocsivezetője furikázik a MGU- 848 rendszámú autóval. Még ugyanezen a napon több fotón rögzítik, hogy a polgármesteri hivatal parkolójában áll a 300 lóerős, öszkerékmeghajtásos luxus Audi.

Egy héttel később, február 10-én a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság megtárgyalja a polgármester szolgálati autójára vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívásának szövegét. Az előterjesztés előadója Batizi Tamás, a polgármester kabinetvezetője. Dr. Adorján Gusztáv jegyzi a bizottság határozatát, mely szerint négy szereplő meghívásról döntöttek. Ezek közül az egyik az Autó Széles Kft. Az ajánlatételi határidő 2016. február 17. 10 óra.

Csakhogy időközben az Átlátszó megtalálta  az MGU- 848 rendszámú Audit egy online használtautó-hirdetési weboldalon. Február 20-án vevőként érdeklődnek, de az eladó közölte, hogy az autó már nem eladó.

Az önkormányzat illetékesei két nappal később, február 22-én bírálták el a beérkezett ajánlatokat a speciálisan erre a márkára és típusra kiírt meghívásos közbeszerzési eljárásban. Állítólag voltak, akiket kizártak, de az Autó-Széles Kft. versenyben maradt – szerencsére, hisz ők árulták az MGU-848 forgalmi rendszámú Audit.

További részletek az Átlátszón

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22