Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A hadnagyból lett ezredes, sokrétű, kiegyensúlyozott ember, aki magabiztosan irányítja szakterületét, szorgalmának és precizitásának köszönhetően számtalan elismerésben részesült Kuk János tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság Hatósági Szolgálatvezetője.

Rakamaz, Debrecen és Nyíregyháza. Mindhárom hely meghatározó szerepet töltött be az ezredes eddigi életében, hiszen a Tisza parti településen töltötte gyerek kora egy részét, míg a hajdúsági megyeszékhelyen szerezte meg első szakmáját a vegyésztechnikusi végzettséget, miután a kémia mindig is érdeklődési körébe tartozott.

This slideshow requires JavaScript.


Első munkahelye a Szabolcs-Szatmár Megyei Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet volt, ahol frissen végzett vegyészként a termékvizsgálattal foglalkozott. Ezt követően behívták katonának, majd a Nehézipari Műszaki Egyetem Vegyipari Automatizálási Főiskolai Karára jelentkezett, ahol gyárszerelő-üzemmérnök szakon diplomázott, ami egyenes felvételt jelentett második munkahelyére a Kemecsei Állami Gazdaság nyírbogdányi részlegébe.
A kémiai és műszaki végzettségét kamatoztatva pályázta meg a tiszti helyet egy újsághirdetés alapján a nyíregyházi tűzoltósághoz, ahol 1986 július elsején a megelőzési területen kezdte a pályáját, kiváló eredménnyel végezte el a Tűzoltó Tiszti átképzőt, szorgalmának köszönhetően 1999-ben Nyíregyháza város elismerését, az „Év tűzoltója” címet kapta meg.
Kuk János a beosztott állomány sikerét is fontosnak tartja, az Országos Tűzvédelmi Vetélkedőre több csapatot is felkészített, 1988-ban ebben a kategóriában az első helyet érték el, de számtalan egyéni megmértetésben is jelentős szerepet vállat, az országos versenyeken az elsők között végzett.
Azóta is, mindig nyitva áll az iroda ajtó, bárki, bármilyen tanáccsal, vagy kérdéssel érkezhet, legjobb tudása alapján segíti az alárendeltjeit. 2001 májusában lett alezredes, ekkor nevezték ki a Tűzmegelőzési Osztály vezetőjének, egyben a tűzoltó parancsnok-helyettesi teendőkkel is megbízták.
2012. április elsejétől a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály vezetője. Szakmai sikeréhez a család is hozzájárult, felesége és két lánya is támogatja, hiszen a hatósági munka a határidők miatt nem mindig ad lehetőséget a felhőtlen kikapcsolódásra.
Ha teheti, utazással és kirándulással igyekszik feltöltődni a szorgos hétköznapok mellett, a napokban pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya és a kollégái is köszöntötték az ötvenötödik születésnapján.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22