Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Betiltott koncert – kockázati tényezőt jelentett kis Grofó tervezett tiszavasvári koncertje?
Tiszavasvári polgármester Jobbikos.
Kis Grófo-koncertet terveztek március 11-re, péntekre Tiszavasváriba, a koncert azonban elmaradt. A Tiszavasvári online szerint, a szervezők a helyi művelődési házzal ugyan megállapodtak, a bérleti díjban is megegyeztek és vállalták a rendezéssel járó összes előírást és azok költségét is, de a rendezvényt nem tarthatták meg a rendőrség állásfoglalására hivatkozva.

MCS19457

„A március 11-ére tervezett rendezvénnyel kapcsolatban a Tiszavasvári Rendőrkapitányság a 23/2011. (III.8.) Kormányrendelet és a 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet jogszabályi előírásai alapján 2016. február 26-án a város jegyzőjénél levélben kezdeményezte a szükséges információk beszerzését.” – áll a rendőrség faktor.hu-nak megküldött válaszában.

A faktor.hu újságírója kertelés nélkül rákérdezett, hogy a döntés összefüggésbe hozható-e az előadó roma származásával.

Fülöp Erik válaszában azt írja: “Tiszavasvári Önkormányzata, Képviselő testülete, és Szociális és Humán bizottsága minden évben elfogadja az éves rendezvénytervet, amelyben nem szerepel a szóban forgó rendezvény, valamint az intézmény korábban sem biztosított „disco” típusú rendezvényre helyszínt, és a későbbiekben sem szeretne. Minderről telefonos beszélgetésünk alkalmával tájékoztattam a szervezőt, illetve arról is, hogy más helyszínen történő megrendezéstől nem zárkózik el az önkormányzatunk. Ilyen igénnyel a mai napig nem fordult hozzám a főszervező.”

Mint a tiszavasvári online írja: Péntek Dávid főszervező elmondta, a koncert helyszínének a Találkozások Háza színháztermét bérelték ki erre az alkalomra. A teremért bérleti díjat fizettek és vállalták a rendezéssel járó összes előírást (megfelelő létszámú biztonsági szolgálat, Mentők, Rendőrség stb. kiértesítését) és annak költségét.

Mint kiderült, a Tiszavasvári Rendőrkapitányság levélben fordult a helyi önkormányzathoz, amelyben a Tiszavasvári online információi szerint azt vetik fel, hogy rendezvény több veszélyforrást is magában rejt, ezért nem javasolják annak megtartását. Az online lap szerint ezt követően a polgármester és a jegyző is levélben utasította a rendezvénynek helyet adó Találkozások Háza vezetőjét, hogy a hatóság aggályai miatt ne adjon helyet az eseménynek.

A rendőrség nem kérte a rendezvény betiltását

Csakhogy a rendőrség részünkre megküldött információ alapján a kapitányság nem közölte, hogy a rendezvény veszélyforrást rejt, és olyan javaslattal sem élt, hogy a rendezvényt ne tartsák meg mivel  a rendőrség nem tartotta  aggályosnak.

Az az eset jut eszünkbe, amikor Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester és elvbarátai a város képviselőtestületének ülésére voltak hivatalosak a közelmúltban, ahol is az egyik első felszólaló Volner János, a Jobbik alelnöke volt. A képviselő, majd az őt követő két hivatásos nemzetmentő a város cigánytelepén kialakult rettenetes higiéniai állapotokról, a törvényes rend hiányáról és az érpataki modell bevezetésének szükségességéről beszélt. Zagyva, nem is túl burkoltan, kilátásba helyezte a gyerekek családokból való kiemelését is.

A Tiszavasvári közrendje érdekében „segítségül hívott” Becsület Légiója Egyesület egyik képviselője a büntetőeljárás alatt álló Orosz Mihály Zoltán; a 2012-es és ’13-as beszámoló szerint a társadalmi szervezetnek sem bevétele, sem kiadása nem volt, viszont a dokumentumokat fél, illetve másfél év késéssel adták le. Ennél súlyosabb körülmény, hogy a Becsületlégió adószámát 2012-ben felfüggesztették, majd törölték.

Különös, az önkormányzat azt nem tartja aggályosnak, sőt együttműködik egy olyan szervezettel, a Becsület Légiója Egyesülettel, aminek a mai napig nem tiszta a jogi és anyagi háttere. Ugyanakkor az érpataki önkormányzat gépkocsijaival és eszközeivel napi szinten járőröznek a Keskeny és Széles utcán Tiszavasváriban.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22