Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Új hímoroszlán érkezett a Nyíregyházi Állatparkba – közölte az intézmény szóvivője vasárnap az MTI-vel. Révészné Petró Zsuzsa elmondta, hogy az ötéves, Zeusz névre hallgató oroszlánt az hollandiai arnhemi Burgers’ Állatkerttől kapta a park. A szombaton érkezett hím most ismerkedik a gondozóival, a kifutójával, az oroszlánházzal és annak külső területével. Az új hely megismerése, várhatóan egy hét után engedik majd a nyírségi állatparkban élő három fiatal nőstény oroszlánhoz a későbbi szaporulat reményében.

-dsc8334-1849
A hímet a sörényéről könnyű felismerni, és 200 kilogramm feletti súlya is nagyobb, mint a nőstényeké, amelyek 120-185 kilósak.
Az oroszlán a tigris után a legnagyobb termetű és a legelterjedtebb nagymacskaféle. Az emlős Fekete Afrika legnagyobb részén megtalálható. A legtöbb oroszlán Közép- és Dél-Afrika országaiban, Botswanában, Angolában, Mozambikban, Zambiában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban él. Kisebb populációja Kelet- és Nyugat-Afrikában is előfordul.
A történelmi időkben Eurázsiában is éltek oroszlánok, az utolsó vadon élő állatok, az ázsiai alfaj tagjai ma csapán az Északnyugat-India területén lévő Gir-erdőben fordulnak elő.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22