Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A jelnyelvet használó civilek klubfoglalkozása, oktatása és egy különleges kiadvány elkészítése valósult meg Nyíregyházán az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület égisze alatt. Magyarországon a hallássérült és siketvak emberek a társadalom egyenrangú és egyenjogú tagjai. A siket- és nagyothallókat azzal segítjük, ha megtanuljuk az ő nyelvüket, a jelnyelvet. Ahhoz azonban, hogy minél többen megértsék, igényeljék, érzékenyíteni kell a társadalmat, be kell mutatni, hogy a fogyatékkal élők számára akadálymentesített környezet mindenkinek megkönnyíti az életét.

This slideshow requires JavaScript.

A fogyatékkal élő ember ugyanolyan értékes személy lehet a társadalomban, mint az ép! Ez a gondolat hívta életre az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület programját. A 2015-ben indult programunknak több célja volt: jelnyelvet ismerők részére klubfoglalkozásokat, továbbképzéseket rendezzünk, Nyíregyháza nevezetességeit idegenvezető mellett jelnyelvi tolmácsolással mutattuk be, oktatást szerveztünk 10 fő részére, akik ingyenes tanfolyam keretében alapszinten sajátíthatták el a jelnyelvet. Egy egyedülálló kiadvánnyal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nevezetességeiről megyei turisztikai DVD-t készítettünk.
A megvalósításában szakemberek működtek együtt (jelnyelvi kommunikátorok, pedagógusok, informatikusok, turisztikai szakemberek), akik együttes munkájának célja volt, hogy a program eredményeivel segítsük a siket- és nagyothalló embertársaink életét.

Honlapunkon – www.jelnyelvklub.hu – folyamatosan közzétettük a program haladásáról szóló információkat. A honlapon rövid regisztráció után elérhetővé válnak a foglalkozások segédanyagai, előadásanyagok, feladatok, valamint március végén letölthető lesz az elkészült megyei turisztikai DVD is. A DVD-t a jelentősebb turisztikai vállalkozásoknak, irodáknak, központoknak kívánjuk ingyenesen terjeszteni.

Programunk a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg. (NEA-TF-15-SZ-0056)

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22