Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Egészségmagatartást formáló, komplex drog-prevenciós programot valósított meg az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület. Nehéz, de érdekes program megvalósítását kezdte el egyesületünk, amikor drog-prevenciós foglalkozásaink helyszínét és a résztvevők körét a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben akarta elérni. A BV. Intézetben működik olyan körlet, ahol a „kábítószerrel való visszaélés” bűncselekménnyel töltik büntetésüket az elítéltek.

This slideshow requires JavaScript.

Két csoporttal kezdtük meg az elsősorban információ átadó, attitűdformáló és edukációs foglalkozásokat, amiben közel 30 elítélt vett részt folyamatosan. A csoportfoglalkozásokból, kommunikációs tréningből, önkéntes tanácsadásokból, filmvetítésből és annak megbeszéléséből álló programunk eredményeképpen célunk volt, hogy az Intézetben élő elítéltek körében a szerhasználat és annak kockázata csökkenjen, az ehhez megfelelő magatartásformák kialakuljanak, szabadulásuk után az elsajátított kompetenciával sikerüljön az illegális szerek használatával kapcsolatos eseményekre nemet mondaniuk. Fontos, hogy a hasonló területen működő szervezeteket segítsük tapasztalatainkkal, ehhez szeretnénk hozzájárulni azzal az összefoglaló kiadvánnyal, melyet a projekt végén készítettünk el és teszünk elérhetővé nemcsak nyomtatott, hanem online formában is egyesületünk honlapján.

Bízunk abban, hogy erőfeszítéseink nem hiábavalóak, a témával kapcsolatos tudásszint kialakulása és javítása szolgálja majd azt, hogy az elítéltek attitűdje megváltozzon. Segíteni kívántunk a BV. Intézet munkatársainak is, akiknek szakemberünk szupervízió keretében szakmai felkészítést adott, hogy munkájukat még magasabb színvonalon végezhessék.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22