Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Pofátlan kivagyiság dr.Kovács új Audija

A nyíregyházi polgármester új beszerzésű szolgálati gépkocsija jól modellezi a hatalom természetét, ezért kell beszélni róla még akkor is, ha jelentőségében, az okozott kár nagyságában elmarad a többi városházi, illetve NYÍRVV-s ügytől – szögezte le elöljáróban az Együtt önkormányzati képviselője, Lövei Csaba csütörtöki sajtótájékoztatóján. Egy szegény megye székhelyének polgármestere ne nagyon urizáljon, már pedig a 300 lóerős, 5 mp alatt 100 km-re gyorsuló, összkerékmeghajtású luxus sportautó a pofátlan kivagyiság jelképe. Az ügyet az Átlátszó írta meg 

This slideshow requires JavaScript.

Különösen, ha azt is tudjuk, hogy minisztereknek, megyei vezetőknek megteszi a Skoda- érvelt Lövei. Ezen kívül ez a beszerzés a szakszerűség és célszerűség szempontjainak is ellent mond: a közel 10 millióért vásárolt használt autó fenntartása is, és szervizelése is drága mulattság, de ha ezt magánemberként vállalja valaki, szót sem érdemel. Itt azonban a közpénzfelhasználás szempontjai megkerülhetetlenek!
-Nem akarok demagóg lenni, nem gondolom, hogy biciklivel kellene járnia, de ez nagyon rossz üzenet a választóknak – szögezte le Lövei Csaba, aki egy harmadik szempontot is felhozott sajtótájékoztatóján:
-Február elején már láthattuk az autót a polgármesteri hivatal parkolójában, a közbeszerzést csak napokkal később írták ki. Köt a titoktartás a zárt ülésen elhangzottakkal kapcsolatban, de annyit mondhatok, hogy a verseny korlátozásának gyanúja ebben az esetben is megáll. Jogászokkal konzultálva hajlunk rá, hogy további lépéseket tegyünk az ügyben – zárta mondandóját a korszakváltók pártjának képviselője.
A Város-Kép kft. munkatársa a 2004-es polgármesteri gépkocsi áráról érdeklődött Lövei Csabától ezt követően, aki így válaszolt:
-Nekem az se tetszett, bár a közigazgatásban akkor bevett márkát, az akkori szabályok szerint vásárolták. Én azonban most vagyok képviselő, azt nem tisztem minősíteni. A városháza sajtószóvivőjének érvelése a Népszabadságban azért elég különös. A Fidesz akkor helytelenítette a szocialisták eljárását és támadta is, most pedig azzal érvelnek, hogy a szocialisták is így csinálták. Ezek szerint az üléspont határozza meg az álláspontot?

Kárpáthy Andrea

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22