Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kriza Ákos két hónappal ezelőtt úgy nyilatkozott, sem ő, sem az önkormányzat nem állt semmilyen jogviszonyban a miskolci városvezetést feketekasszával vádló Lakatos Miklóssal. Ehhez képest a vállalkozó telefonszámláit még idén januárban is a Miskolc Holding fizette. Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó idén januárban azt állította, hogy a Fidesz 2014-es győzelmében feketekasszák, táskából elszámolás nélkül osztott milliók is szerepet játszottak. Kriza Ákos tagadja a kapcsolatot Lakatossal, noha épp az ő hivatali e-mail címéről leveleztek a vállalkozóval.

Néhány hete arról informáltak, hogy Lakatos Miklós telefonjának a Miskolc Holding az előfizetője. Ezért közérdekű adatigényléssel fordultam az önkormányzati céghez, melynek során kiderült, hogy még idén januárban is, azaz a feketekassza-botrány kirobbanásáig a Miskolc Holding fizette Lakatos 20 ezer forintos telefonszámláját. Ez több mint érdekes azok után, hogy Kriza Ákos szó szerint úgy nyilatkozott, „az önkormányzat és személyesen én sem álltam a vállalkozóval semmilyen jogviszonyban”. Ezek szerint bevett gyakorlat, hogy a városvezetés olyanoknak fizeti a számláit, akikkel az önkormányzatnak semmilyen jogviszonya nincs? Mit kell tenni azért, hogy valakinek a fideszes önkormányzat jogviszony nélkül is ilyen kedvezményeket biztosítson?

A városvezetés azon szánalmas védekezése, miszerint Lakatos ahelyett, hogy visszaadta volna a számára biztosított holdingos telefont, azt „trükkös módszerrel” tovább használta, a humor kategóriájába tartozik. A Fidesz minél többet magyarázkodik, annál hiteltelenebbé válik, ezért továbbra is Nemzeti Nyomozó Irodától várunk választ arra, hogy van-e a miskolci Fidesznek feketekasszája. A rendőrség jelenleg választási csalás gyanúja miatt folytat nyomozást.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22