Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Csütörtök délután tartotta a szabolcsi megyeszékhelyen évértékelő állománygyűlését a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, amelyen a tűzoltósághoz tartozó önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóságok parancsnokai is részt vettek. Toldi András tű. őrnagy, nyíregyházi tűzoltóparancsnok beszámolójával kezdődött a csütörtöki értékelő állománygyűlés. A parancsnok elmondta: a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területére összesen 916 jelzés érkezett a tavalyi évben, ebből 526 tűzesetre, míg 390 alkalom pedig műszaki mentésre vonatkozott, de összességében 650 esetben kellett beavatkoznia az egységeknek.

This slideshow requires JavaScript.

A közösségi szolgálattal kapcsolatban a 2014/2015-ös tanévben összesen 21 középiskolával kötöttek együttműködési megállapodást, Nyíregyháza mellett Demecserben, Nagykállóban és Újfehértón is teljesíthették szolgálatukat a diákok, a helyben lévő önkormányzati, vagy önkéntes tűzoltóságoknál.

A parancsnok beszélt az önkéntes tűzoltó egyesületekről is, amelyekkel sikerült megállapodást kötniük, így kilencre emelkedett azon civil szervezetek száma, amelyek segítik a hivatásos, vagy önkormányzati tűzoltók munkáját a tűzoltósághoz tartozó 31 településen egy-egy beavatkozásnál.

A munkával kapcsolatban is számos esetben részesültek elismerésben az állomány tagjai, de a sportsikerek sem maradtak el – tette hozzá a parancsnok, így a 2015. március elsején Tokajban megrendezett „Tavaszváró Kupa” elnevezésű regionális rendvédelmi kispályás labdarúgó tornán a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata az első helyen végzett, de a megyei lépcsőfutó versenyen másodikak lettek, a Szatmárnémetiben megrendezett hasonló versenyről pedig a harmadik helyezéssel térhettek haza. A megyei szakmai versenyen a vezetői kategóriában az első helyezést, míg a gépjárművezetői kategóriában a harmadik helyezést érték el.

A beszámolót Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője megfelelőre értékelte, valamint meghatározta a 2016-os esztendőben elvégzendő feladatokat.

Ezt követően az „Év tűzoltója” címet idén Nagy Mihály tű. főtörzsőrmester kapta, míg Dóka Imre tű. főhadnagy, megyei szóvivő díszoklevelet vehetett át a Nyíregyháza Kasztrófavédelmi Kirendeltség és Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. évi munkájának hiteles tájékoztatásáért.
Tudósító-fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy,Szabolcs MKI

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22