Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A tűzoltók felkészítését segíti az az adományozási megállapodás, amelyet csütörtök délelőtt kötött a Vásárosnaményi Önkormányzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. A beregi város önkormányzata, fontosnak tartja a katasztrófavédelem támogatását, így döntöttek arról, hogy hozzájárulnak a fizikai és pszichés felkészülés elősegítéséhez, egy úgynevezett mobil ketrec pálya építéséhez.

This slideshow requires JavaScript.

Az adományozási megállapodást Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere és Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója látta el kézjegyével. Az aláírásnál jelen volt a megyei tűzoltósági főfelügyelő, valamint a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és tűzoltósági felügyelője is.
A megyei igazgató elmondta, hogy a hordozható pálya, a megye összes tűzoltójának – legyen az hivatásos, önkormányzati, vagy önkéntes- felkészülését segíti, hiszen ilyen lehetőség nem volt korábban a megyében, így hamarosan már nem kell több száz kilométert utazniuk a tűzoltóknak, hanem helybe érkezhet a szétszedhető szerkezet.
A hordozható és variálható elemekből felépülő pszichikai pályán különböző akadályok lesznek, a labirintusszerű építményben zaj és fényhatások, valamint füst is nehezíti a tájékozódást, ezzel bármely élethelyzetet le lehet modellezni a mobil szerkezet segítségével, amelyben ugyanúgy, mint az életben, teljes bevetési öltözékben légző készülék használatával tudnak felkészülni a tűzoltók egy-egy váratlan helyzetre.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22