Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt szerdán délelőtt a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon, a szabolcsi megyeszékhelyen.

A Széchényi utcai irodaépületben a helyi szakember vezetésével elsőként a közművek kizárásának lehetőségeit, a vízvételi és veszélyforrásokat tekintették meg a beosztott tűzoltók, valamint ellenőrizték a felvonulási területet. Ezt követően a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat szervezésében következett egy feltételezett helyzetben kialakult tűz oltása.

This slideshow requires JavaScript.

A szituációban, a négyemeletes irodaház alagsorában egy teakonyhában keletkezett tűz, ami átterjedt egy raktárhelyiségre is. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a közművek kizárását követően több oltó és védősugarat szereltek, mentési csoportot alakítva kimenekítették a bent rekedt személyeket, majd a feltételezett helyzetben eloltották a keletkezett tüzet. Mivel, emeletes épületben volt a gyakorlat, ezért kívülről egy gépezetes tolólétra is rendelkezésre állt az életmentésre, valamint létrasugár is segíthette a tűzoltását.

A szituációs begyakorló gyakorlat célja, a helyismeret bővítésén túl, a rendelkezésre álló eszközök teljes körű alkalmazhatósága, használata volt, valamint első ízben tesztelhették azt az új, foszforeszkáló bevonattal rendelkező tűzoltótömlőket, amelyek jól láthatóak nemcsak természetes fény esetén, hanem teljes sötétségben, vagy sűrű füstben is.

A gyakorlatot a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte és megfelelőre értékelte.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22