Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A napokban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kőlaposi bázisán, a tűz mellett is tesztelték azt az okos tűzoltóruhát, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztenek ki, amely alkalmas a hőmérséklet és a pulzus mérése mellett, több veszélyes gáz jelenlétének kimutatására is. Zsigó Zsolt és diákjai, Nagy Enikő és Sivák Levente több ízben már a rendvédelmi szerveknek különböző ötletes fejlesztésekkel álltak elő, így sokaknak ismerősen csenghet a nevük.

This slideshow requires JavaScript.

A mostani ötletükkel egy tűzoltókabátba épített érzékelők segítségével a káreseménytől távol, az érzékelők adatait feldolgozva egy szerverre juttatja, így elemezhető, hogy a beavatkozó állomány milyen körülmények között dolgozik. A napokban tálcatűz mellett tesztelték és finomították a prototípust, ahol Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő is jelen volt.

A megyei igazgatóság évek óta jó kapcsolatot ápol az oktatási intézménnyel, így a fiatalok az új ötletükkel a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató versenyre ezzel a fejlesztésükkel neveztek.

Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22