Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei preventív kampány elsősorban a kerékpáros és a gyalogos közlekedés ellenőrzésére irányul. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset- megelőzési Bizottság „Balesetmentes Húsvét” elnevezéssel preventív közlekedésrendészeti kampányt hajt végre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén 2016. március 24-28-án.

This slideshow requires JavaScript.


A kampány elsősorban a kerékpáros és a gyalogos közlekedés ellenőrzésére irányul, amelynek legfőbb célja a megelőzés. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén az elmúlt években jelentősen megnőtt a kerékpárutak száma és hossza, de a kerékpárosok továbbra is sok esetben használják a gépjárművek mellett a közutakat, valamint a gyalogosok mellett a járdákat is. A kerékpárosok nagyobb számban váltak közlekedési balesetek okozóivá, megnőtt az általuk elkövetett szabályszegések száma. A balesetet előidéző szabályszegések között szerepel az elsőbbségi jog meg nem adása, az ittasság, a figyelmetlenség, valamint az egyéb okok között szerepel a járdán való közlekedés, akár kivilágítás nélkül is és a gyalogos-átkelőhelyen kerékpáron ülve történő áthaladás.
A kampány a biztonságos közlekedésre, a kerékpárok kötelező tartozékokkal történő felszerelésének, a láthatóságnak a fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Mindezt a balesetek, a balesetveszélyes helyzetek kialakulásának megelőzése érdekében. A rendőrök a húsvéti hosszú hétvégén is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasság ellenőrzésére.
A rendőrök a kampány ideje alatt a szabályosan közlekedő és az ellenőrzés alatt rendben talált közlekedőket csoki tojással jutalmazzák.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22