Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nukleáris riasztást hirdettek a hatóságok Belgiumban, miután holtan találták egy atomerőmű biztonsági őrét, akinek a belépőkártyája is hiányzott, írja a Telegraph. A hatóságok még nem erősítették meg, de a Derniere Heure belga újság szombati száma szerint a reptéri és metrós robbantásokat elkövető el-Bakraoui testvérpár radioaktív bomba összerakását is tervezte – tudósít az Index.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az atomerőműben dolgozó férfit csütörtök este gyilkolták meg kutyasétáltatás közben Charleroiban, de az erről szóló hírek csak szombaton terjedtek el. A belépőkártya eltűnését a belga hatóságok elismerték.

Az eset a nyomozók szerint összefüggésben lehet azzal, hogy a párizsi és brüsszeli merényletekért felelős terroristahálózatról úgy vélik, európai nukleáris erőművek megtámadására, illetve radioaktív anyagok beszerzésére is szövetkeztek. A radioaktív anyagokkal bombákat akarnának felturbózni.

A belga atomügyi hatóság arról tájékoztatott, hogy tavaly egy magas beosztású atomipari dolgozót lefilmeztek a dzsihádisták, és valószínűleg azt tervezték, elrabolják, hogy radioaktív anyagokat zsaroljanak ki tőle. A biztonsági őr meggyilkolása után pénteken a titkosszolgálatok figyelmeztetésére tizenegy belga atomerőmű-dolgozónak elvették a belépőkártyáját és egyes alkalmazottaktól megtagadták a belépést az erőmű területére.

Az atomerőműveket Belgiumban március eleje óta katonákkal őriztetik, a brüsszeli bombamerényletek után kettőt evakuáltak is. A sok atomerőművel rendelkező Franciaországban is megemelték a biztonsági készültséget az erőművekben, többek között az összes alkalmazottat átvilágították, hogy kiderítsék, nem szimpatizálnak-e dzsihádistákkal.

Németországi terrortámadásokra figyelmeztetnek

A keddi brüsszeli robbantások után újabb terrortámadások veszélyére figyelmeztetett a német igazságügy-miniszter, aki azt is mondta, hogy Németország is a lehetséges célpontok között van.

Heiko Maas a Saarbrücker Zeitung című német lap szombati számában úgy fogalmazott, hogy Németország hosszabb ideje a lehetséges célpontok között szerepel. A hatóságok azonban mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a támadásokat és megvédjék az embereket – mondta a szociáldemokrata politikus az MTI tudósítása szerint.

Az igazságügy-miniszter egyúttal azt tanácsolta az embereknek, hogy ne essenek pánikba.

Ha most megdermedünk a félelemtől és a rémülettől, a terroristák elérték a céljukat

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22