Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szilvási István Fideszes önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozatával ismét gond van, vagy ha nem, hát az emlékezetével. Igaz, részleteket majd a kötelezően leadandó mérlegek után tudunk írni, de ami tény: Szilvási nem írta be az egyik cégét a vagyonnyilatkozatába, ahogyan azt sem tüntette fel, hogy ebben a cégben is ügyvezető. Portálunk értesülése szerint egyébként Szilvási István ellen vagyonosodási vizsgálatot folytattak le  és jelenleg más hatósági eljárás is folyamatban van.

124575_g

Miután a képviselőt írásban kerestük meg, rövid, korrekt választ küldött kérdéseinkre, észrevételünkre:

„Köszönöm a jelzést! Valóban nem írtam be, pedig legalább a vezető tisztségviselés miatt mindenképpen meg kellett volna tennem. A holnapi nap folyamán javítom a városházán letétbe helyezett példányban. Amennyiben csütörtökön kikéri, biztosan megküldik önnek a javított példányt.

 Az ellenem folyó vagy folytatott hatósági eljárásokról, pillanatnyilag nem kívánok nyilatkozni, mivel azok egyike sincs kapcsolatban a képviselői mandátumom kapcsán ellátott feladataimmal.”

Ami tény:

Szilvási képviselő egészen 2015-ig olyan jövedelmeket tüntetett fel a vagyonnyilatkozatokban, melyeknek nem lehetett látni a legális forrását, ugyanis a bevallott cégei akkor nem folytattak gazdasági tevékenységet és bejelentett dolgozókkal sem rendelkezett. Miután erről több cikk is megjelent, a képviselő próbálta normalizálni a helyzetet – kisebb nagyobb sikerrel.

Az egyébként mérlegképes könyvelő Szilvási 2015. március 3-án nyíregyházi székhellyel megalapította a SZ-KONTIR Kft-t, fő tevékenységi köre számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység, majd 2015. szeptember 3-án megalapította SZ-KONTIR PLUSZ Kft-t, szintén számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenységgel. Ennek a cégnek is Szilvási István az ügyvezetője és az utóbbi cégét nem tüntette fel a képviselő vagyonnyilatkozatában, amit ígérete szerint csütörtökig pótolni fog.

A képviselő válaszából viszont kiderült, hogy valóban van/volt vagyonosodási vizsgálat ellene és más hatósági eljárás is folyamatban van-, bár leszögezi: ezek a vizsgálatok nincsenek összefüggésben a képviselői tevékenységével.

Így nem marad más hátra, mint hogy a tisztánlátás érdekében megvárjuk a május 31-i határidőt, hogy majd nagyítóval szemléljük Szilvási képviselő cégeinek mérlegeit, eredmény kimutatásait. Bízunk Szilvási István szakértelmében – ha nem is az SZ-KONTIR, de legalább az SZ-KONTIR PLUSZ ellátja megfelelő adótanácsokkal…

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22