Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Tanítanék Mozgalom március 23-án éjfélig adott határidőt a kormánynak, hogy válaszoljon: elfogadják-e azt a 12 pontot, amelyeket a Civil Közoktatási Platform dolgozott ki, és hajlandóak-e haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ülni a CKP szakértői csoportjával, hiszen e pontok bevezetése elengedhetetlen ahhoz, hogy már a jövő tanévben nyugodtabb, a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola. Határidőt adtunk a kormánynak, március 23-án éjfélig vártuk, hogy érdemben reagáljanak mindarra, ami a nemzeti ünnepen elhangzott a Kossuth téren. Nem tették meg, nem éltek a felkínált lehetőséggel.

A nyíregyházi helyszín
A nyíregyházi helyszín

 

A határidő lejárt.

Ezért március 30-án tiltakozni fogunk. Arra kérjük az ország iskoláit, hogy ezen a napon reggel 8 és 9 óra között menjenek ki iskoláik elé, és mutassuk meg együtt, hogy erősek vagyunk, változást követelünk. Mert a helyzet tarthatatlan, ahogy ezt hónapok óta jelezzük, folyamatosan.

Nem kérünk a cinikus megjegyzésekből, egyenlő felekként akarunk tárgyalni. Mert a Civil Közoktatási Platform szakértői már kidolgozták azt a 12 pontot, amelyek elfogadásával már szeptembertől érdemi változásokat lehetne elérni.

Nagyon kevés az idő. A 12 pontos, azonnali követeléslista elfogadása ezért fontos: mert csak így tudjuk garantálni, hogy már a következő tanévben olyan tankönyvekből tanulhassanak a gyermekeink, amelyekből érdemes tanulniuk. hogy olyan érettségit tehetnek, amelyre felkészítettük őket. És ez csak néhány példa. A 12 pont a leggyorsabban végrehajtandó változások listája, de ennél is tovább akarunk menni. Új közoktatási törvényt, új nemzeti alaptantervet, jobb, élhetőbb oktatási rendszert követelünk. És azt, hogy ennek megalkotásában mi is részt vehessünk.

Március 30-án reggel 8 és 9 óra között tehát hangsúlyozzuk, hogy azért állunk ki az iskola elé, mert meg akarjuk védeni azt. Arra kérjük az ország velünk egyetértő, velünk szolidáris állampolgárait, hogy a saját eszközeikkel fejezzék ki támogatásukat. A Tanítanék Mozgalom és a CKP elhatárolódik mindenfajta erőszakos megnyilvánulástól. Erőszakmentes tiltakozásra szólítjuk fel Magyarországot. Egy óra azért, hogy visszanyerjük a hitünket és a méltóságunkat.

Már több, mint 50 intézmény jelezte, hogy részt vesz az „Egyórás tiltakozásban” – de ennél bizonyára sokkal több helyen lesz megmozdulás!

A következő térképen látható, hogy honnan kaptunk hírt eddig a március 30-ai 8 és 9 óra közötti reggeli akcióról: https://batchgeo.com/map/d3b514c6502557d320741acb99974530

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22