Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Fidesz hatalmának elszabadulása óta ez az első társadalmi réteg, amely jelentős ellenállást fejt ki – ezért nevezte bátornak a pedagógusokat Halmi József, az MSZP megyei alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján. A rendszer hiányosságainak kiküszöböléséért, a központosítás, vagyis a diktatúra ellen emelik fel a szavukat, hiába is akarja a kormány úgy láttatni, mintha béremelésért akcióznának.

This slideshow requires JavaScript.


Halmi emlékeztetett rá, hogy országszerte több mint 150 közoktatási intézmény kapcsolódott a Tanítanék mozgalom március 15-én meghirdetett akciójához, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében sajnálatosan kevesen. Nyíregyházán két gimnáziumban, míg Nyírbátorban az önkormányzat által is támogatva nyilvánították ki az iskolák egyetértésüket a pedagógus szakma 12 pontban megfogalmazott követeléseivel. Mátészalkán azonban hiába keresett intézményt, melyet támogathatott volna a polgári engedetlenségi akcióban, mert mint mondta, a szatmári város legtöbb iskolaigazgatója a fideszes képviselőtestület tagja, vagyis érdekelt a központi hatalom akaratának kiszolgálásában. Ez azonban nem a mátészalkai pedagógusok hibája, ők csak félnek.
A szocialista politikus szót emelt a Fidesz-kormányt jellemző féktelen korrupció ellen, s mint mondta, lesz „lopásgátló népszavazás” az ország kifosztásának megállítására.

 

Kárpáthy Andrea

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22