Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 2016. március 29-én értékelte az elmúlt évi tevékenységet. Az értekezleten jelen volt Dr. Polt Péter legfőbb ügyész is.

A megye valamennyi ügyészének részvételével tartott eseményen elsőként Dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész adott általános tájékoztatást az ügyészség elmúlt évi munkájáról, melynek keretében kiemelte a kivételesen gyors ügyintézést, hiszen az ügyészek a hozzájuk érkezett közel 8000 befejezett nyomozás iratait 30 napon belül dolgozták fel.

n675-lead-php5x3kqn-gyesz-3

Csupán 3 esetben tartott a vádirat elkészítése 30 és 60 nap között, de ezek nagy terjedelmű, bonyolult ügyek voltak. Stabil és szép eredményeket értek el az ügyészek a vádemelés elhalasztása, valamint a közvetítői eljárásra utalás terén is. A tárgyalás gyorsítását célzó bíróság elé állítások számát ugyanakkor az idei évben még fokozni szükséges.

Ezt követően Dr. Nagy Ferenc büntetőjogi főügyész-helyettes adott számot a megye bűnözési helyzetéről, az ezzel kapcsolatos ügyészi feladatokról. Az ismertté vált bűncselekmények száma az elmúlt évhez képest alig változott, viszont egyre jelentősebb a szervezett elkövetés, mert több ügyben is bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények miatt kellett az ügyészeknek vádat emelniük. Ez elsősorban a költségvetési csalások miatti bűnügyekben fordult elő. Nagy kihívást jelentenek az egyszerűsített honosítási eljáráshoz kapcsolódó közokirat-hamisítások és korrupciós bűncselekmények is.

Dr. Sipos László közérdekvédelmi főügyész-helyettes kiemelte a szabálysértésekkel kapcsolatosan megnőtt ügyészi munkát, hiszen az elmúlt évben 11000 ügyben kellett az ügyészeknek az elővezetés jóváhagyásáról vagy annak megtagadásáról dönteniük.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész úr gratulált az elért eredményekhez, ugyanakkor megfogalmazta az ügyészekkel szemben támasztott, a kor kihívásaira választ adó elvárásokat, melyek közül kiemelte a törvényes, hatékony és időszerű működést, az új bűncselekményekkel szembeni szakszerű és gyors ügyészi fellépést.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22