Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Négymillióan szegénységben élnek, 600 ezren külföldön találják meg a boldogulásukat, ezt tette a mostani kormányzat – fejtette ki csütörtöki nyíregyházi látogatásakor Varju László országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke. A politikus pártjának a Sokak Magyarországa elnevezésű programját népszerűsítette a szabolcsi megyeszékhelyen.

This slideshow requires JavaScript.

A politikus a Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatót, melyen részt vett Hunyadi János önkormányzati képviselő is. Az alelnök szerint az Orbán-kormány négymillió embert hagyott az út szélén, vagyis ennyien élnek szegénységben. Ezenkívül 600 ezernek külföldre kellett mennie dolgozni, mert itthon nem találják meg a számításukat. – Az unióban gazdasági szempontból Magyarország az utolsó helyen áll, ezzel szemben a kormányzat azt közvetíti kifelé, hogy minden rendben van, szinte szárnyal a gazdaságunk – folytatta Varju László.

Arról szeretnénk beszélgetni az emberekkel, hogy milyen legyen az Orbán-kormány utáni Magyarország, mert az egyértelmű, hogy a jelenlegi hatalomnak távoznia kell. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbben használhassák az internetet, a kormány szüntesse meg az ezt terhelő  terhelő 27 százalékos áfát ami Európában a legmagasabb. Ugyanakkor  fontos, hogy ne korlátozzák az emberek jogait, például abban, hogy mikor akarnak vásárolni.

A DK ezért megalkotta az úgynevezett Sokak Magyarországa elnevezésű programját, ez nem csupán néhány kiváltságost érint, mint például Mészáros Lőrincet, az ország első számú gázszerelőjét vagy Andy Vajnát, aki milliárdokat visz ki hazánkból, hanem mindenkit figyelembe vesz – tette hozzá Varju László. Programjuk másik fontos eleme az egészségügy helyzetének stabilitása.

A DK meghirdetett programja nem lezárt dokumentum, hanem tartalmi vitákat kezdeményeznek, és aláírásgyűjtésbe is kezdtek. Öt kérdést tesznek fel a választópolgároknak, például arra kíváncsiak, egyetértenek-e az emberek azzal, hogy néhány év alatt a minimálbér elérje a létminimum összegét, egy kérdés a vasárnapi boltzár eltörlésére vonatkozik, illetve például az internethasználattal kapcsolatban az áfa eltörlését fogalmazták meg célként, hogy ezáltal tegyék azt olcsóbbá.

Hunyadi János hangsúlyozta, hogy a valódi konzultáció az, ha az emberek közé mennek és érdemi párbeszédet folytatnak az érdeklődőkkel-, ezért a párt rendszeresen keresi a kapcsolatot  az állampolgárokkal  a kitelepüléseik során.

A sajtótájékoztató érdekes színfoltja volt, hogy több fiatal is megállt és beszélgetett a DK aktivistákkal, politikusokkal.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22