Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Több mint hatmilliárdos fejlesztési projektcsomag Nyíregyházán

Több mint hatmilliárd forint értékű, az európai uniós támogatású terület- és településfejlesztési, valamint a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében megvalósuló projektcsomagról döntött csütörtöki ülésén a nyíregyházi önkormányzati közgyűlés. A testület tagjai által egyhangúlag elfogadott pályázati program részeként mintegy kétmilliárd forintot fordítanak majd a foglalkoztatás javítására, másfél milliárdot a közlekedés feltételrendszerének bővítésére.

This slideshow requires JavaScript.

Újabb  egymilliárdot a városhoz tartozó üdülőhely, Sóstógyógyfürdő újabb turisztikai célú beruházásaira, 950 milliót a munkaerő-mobilitás erősítésére, 662 milliót a környezetvédelmi infrastruktúra továbbépítésére, valamint 60 millió forintos keretből fejlesztik az egészségügyi és a szociális ellátás intézményhálózatát.

A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely továbbá részt vesz két közvetlen brüsszeli, csaknem 69 ezer euró értékű kapcsolaterősítő programban is, valamint együttműködik innovációs, gazdasági versenyképességi és társadalmi feladatok erősítésében uniós partnervárosaival.
A foglalkoztatás javításához rendelkezésre álló 2 milliárd 56 millió forintból a többi között hiánypótló szakmai képzéseket, valamint az álláshoz juttatás és a dolgozói bér támogatását tervezik, amely együttesen mintegy 2500 munkavállalót érinthet.
A munkaerő-mobilitást és a városi közlekedés feltételeit javító beruházások között utak felújítása, közlekedési csomópontok kialakítása és korszerűsítése, valamint a kerékpárút-hálózat további bővítése szerepel 2020-ig Nyíregyházán.
A környezetvédelmi infrastruktúrát a belvízelvezető rendszer és védműveinek fejlesztésével javítják a következő években.
A gyógyhellyé nyilvánított Sóstógyógyfürdőn kerékpárkölcsönző-állomást, parkolókat, interaktív pontokat, szökőkutat, nyilvános illemhelyet alakítanak ki, bővítik az idegenforgalmi attrakciók közötti sétányt, valamint a zöld területeket, illetve csapadékvíz-elvezető hálózat épül. Emellett erősítik az üdülőhely üzleti marketingtevékenységét is, belföldön és külföldön egyaránt.
A déli városrészben felújítanak egy háziorvosi és védőnői rendelőt, míg a belvárosi szakorvosi rendelőintézetnél parkolót építenek.
Az európai uniós Tech Town pályázati programban angol, dán, francia, horvát, ír, lett, olasz, spanyol és svéd városokkal működik majd együtt Nyíregyháza a klaszter rendszerű digitális gazdaság fejlesztésében, míg testvértelepüléseivel a társadalmi szerepvállalás és az önkéntesség polgárok általi előmozdítását tervezik kapcsolaterősítéssel.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22