Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kedden, III-as kategóriájú együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Nyírbogdányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Nyírbogdány, Nyíregyházától 16 kilométerre lévő háromezer fős település. Az önkéntes tűzoltómunka nem most kezdődött, volt már korábban együttműködésük hivatásosokkal, de ez 2013-ban megszakadt.
A keddi megállapodás megkötésével az egyesület kötelezettséget vállalt arra, hogy a háromezer fős település, valamint Székely-Őzetanya mentő-tűzvédelmét ellátja, illetve közreműködik a hivatásos egységek beavatkozásánál.

This slideshow requires JavaScript.


Az úgynevezett hármas kategória azt jelenti, hogy a tűzoltó egyesület még nem rendelkezik saját gépjárművel, de ugyanakkor nem rendszeresített szakfelszerelésekkel is ellátja tevékenységét. Így, például egy avartűznél kéziszerszámokkal segítheti a hivatásos tűzoltók munkáját, vagy egy lakóháztűznél, továbbá egy műszaki mentésnél is egyéb feladatokat elláthat a hivatásos egységek mellett. Erre szükség is van, hiszen a 4-es számú főút közelsége, valamint a szántó és erdőterületek nagysága ezt indokolja is, ráadásul a település Nyíregyháza és Demecser között nagyjából félúton fekszik, így az elsődleges beavatkozást hamarabb meg tudják kezdeni.
A nyírbogdányi önkéntesek lehetőséget szereztek arra is, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közös pályázatán tűzoltó szakfelszereléseket, egyéni védőeszközöket, illetve szakmai képzéseket igényelhessenek pályázat útján.

Az együttműködést Toldi András tű. őrnagy, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, valamint Fegyver Tamás, a Nyírbogdányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke írta alá kedden délután, Nyíregyházán.

Ezzel tízre emelkedett azon önkéntes tűzoltó egyesületek száma, amellyel valamilyen együttműködést kötött a nyíregyházi tűzoltósággal.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22