Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A nem túl izgalmas közgyűlés egyetlen napirend előtti Interpelláció Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője jegyezte annak apropóján, hogy dr. Kovács Ferenc polgármester, lecserélve a régi szolgálati gépkocsiját ismét egy A6-os Audit vetetett magának, de mint kiderült, nem a márkaválasztással van a gond.

Fotó: Móricz Csaba / ezahir.hu
Fotó: Móricz Csaba / ezahir.hu

Vinnai Győző szerint az önkormányzat 10 millió forintot szavazott meg vezetői autó vásárlására és ezt az összeget az utolsó fillérig le is vásárolták. (…) A közlekedési szempontból neuralgikus területekkel küzdő, benzingőzös, balesetveszélyes város vezetése olyan etikátlan lépést tett, amellyel a FIDESZ a legjobb akarattal sem tud azonosulni. A választópolgárokat arculcsapó, döbbenetes magatartás miatt a Fidesz magasabb fórumon kívánja hallatni szavát- vélekedett a politikus még 2003-ban, amikor is Tukacs alpolgármesternek vett a város új kocsit, majd hozzátette:

„nem a sportautóban parádézó embereket akarják támadni, hanem magát az ügyet, melynek során rosszul használták fel a közpénzeket.”

Mint emlékezetes a Pulitzer-emlékdíjas atlatszo.hu szerkesztősége közölt egy cikket, amiben a nyíregyházi polgármester, dr. Kovács „új” szolgálati autójának beszerzése körüli furcsaságokról írt.

A cikk lényege, hogy a gépkocsi már két héttel a közbeszerzési eljárást megindító bizottsági ülést megelőzően a városháza parkolójában volt és a gépkocsivezető használta is ezt a gépkocsit.

Lövei arra lett volna kíváncsi, hogy mi indokolta a beszerzést, miért pont ilyen márka és miért ilyen felszereltséggel?  Dr. Kovács válaszában – leakasztva egy Habony panelt -, visszautalt az előző városvezetés gépkocsi beszerzéseire és nyomatékosította, hogy az előző polgármester is Audit vetetett magának.  És különben is, ráadásul akkor a város el volt adósodva-, de arról már nem beszélt, hogy a Csabainé és Tukacs gépkocsi beszerzéseinél a Fidesz egetverő botrányt kiáltott. Belógatva az ígéretet, hogy ők majd másképp…  és hát eltelt közben 13 év…

A politikai habverést leszámítva azonban van itt egy sokkal súlyosabb kérdés, ami jól mutatja a nyíregyházi közbeszerzések mibenlétét.

Lövei képviselő lényegi kérdése arra vonatkozott, hogy a polgármester ugyan adjon már magyarázatot arra, hogy a gépkocsi, jóval a közbeszerzési eljárást lezáró döntést megelőzően mit keresett a parkolóban és miért volt használatban.

Dr. Kovács, kérdésre kérdéssel válaszolt:

 

„ha ön autót vásárol, nem szokta előtte letesztelni, kipróbálni, ha van rá lehetőség?”

 

De, vágja rá automatikusan mindenki, aki e sorokat olvassa. A közgyűlésben is bőszen bólogattak a honanyák és atyák a Fidesz frakcióban.

Egy dolgot azonban nem szabad szem elől tévesztenünk: itt egy közbeszerzési eljárásról beszélünk, ahol, ha minden szabályosan bonyolódik, akkor a polgármesternek gőze sem lehet arról, hogy melyik autót kéne kipróbálni, hiszen február 3-án még csak a közbeszerzés eljárás megindításáról sem döntöttek, nemhogy melyik autót veszik meg!

És mint tudjuk: február 3-án már használatban van a gépkocsi, hisz Kovács gépkocsivezetője furikázik a MGU- 848 rendszámú autóval és ugyanezen a napon a polgármesteri hivatal parkolójában áll a 300 lóerős, összkerékmeghajtásos luxus Audi. És az se zavarjon senkit, hogy az érdemi döntés előtt két nappal már az eladó úgy tájékoztatta a vevőként bejelentkező újságírót, hogy a gépkocsi elkelt.

Február 24-én a Tulajdonosi és Gazdasági Bizottság a fideszes képviselők szavazataival jóváhagyja a vásárlást – így az autó, amely három héttel korábban bukkant föl a polgármesteri hivatal belső parkolójában, és amelynek volánja mögött dr. Kovács sofőrje ül, immár egy közbeszerzési eljárás nyerteseként szolgálhatja a polgármester kényelmét.

Az Interpellációra adott választ a fideszes képviselők elfogadták, Nagy László és Póka Imre távol maradt a szavazásról, Jeszenszki András és a két Jobbikos képviselő tartózkodott, lövei és Hunyadi képviselők nemmel szavaztak  dr. Kovács válaszára.

Így küzdenek a korrupció ellen Nyíregyházán.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22