Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési ajánlásai.

A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Az elkövetőknek gyakran nincs nehéz dolguk, hiszen sok esetben a tulajdonosok nem zárják le biciklijüket. A feljelentésekben visszatérő fordulat, hogy a sértett „csupán egy percre ugrott be” valahova, kerékpárját addig letámasztotta a bejárat mellé, és mire visszaért, már csak a hűlt helyét találta. Ilyen szempontból a lépcsőházak folyosói sem tekinthetők sokkal biztonságosabbnak – általában oda sem túl nehéz illetéktelennek bejutnia.

20163103130820
1.) Bár százszázalékos biztonság nem létezik, egy jó minőségű kerékpárlakattal megfelelő helyre lezárt biciklit kevéssé valószínű, hogy el tudnának lopni.
2.) Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas (este kivilágított) helyen, fix ponthoz lakatoljuk hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni. Ha van kialakított kerékpártároló, akkor ahhoz rögzítsük. Lépcsőházban, tároló- vagy pincehelyiségben is keressünk szilárd rögzítési pontot.
3.) A kerékpárlakatok ára (és gyakran súlya is) egyenes arányban áll biztonsági jellemzőikkel. A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni beszerzésüket!
4.) Drágább kerékpárról készítsünk fényképet, alvázszámát jegyezzük fel! Ha mégis ellopnák, így jelentősen megkönnyíthetjük a nyomozást.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22