Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szerdán is sok lesz a napsütés, de az időszakosan megjelenő fátyolfelhők mellett nyugaton és északon időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, az Alpokalján, valamint az Északi-középhegység térségében zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél kedden napközben sokfelé megélénkül, a Dunántúlon nagy területen megerősödik. Szerdán a Tiszántúlon továbbra is élénk, időnként erős lesz a délnyugati szél, az ország nagyobb részén viszont az északnyugati szél erősödik meg, a Dunántúl északi felén egy-egy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, délnyugaton lesz a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 27 fok között valószínű, a 20 fok alatti maximum északnyugaton, a 25-27 fok délkeleten várható.

Tápióbicske, 2016. április 4. Katonai hagyományõrzõk az 1849-es dicsõséges tavaszi hadjárat tápióbicskei csatájának 167. évfordulója alkalmából rendezett hadijátékon 2016. április 4-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Tápióbicske, 2016. április 4.
Katonai hagyományõrzõk az 1849-es dicsõséges tavaszi hadjárat tápióbicskei csatájának 167. évfordulója alkalmából rendezett hadijátékon 2016. április 4-én.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens nagy részén az április elejének megfelelőnél enyhébb az idő. A 10. és 25. hosszúsági körök által határolt középső sávban – a Skandináv-félsziget kivételével – jóval melegebb van; a közép-európai térségben, a Balkán-félszigeten már nyáriasan meleg az idő. Szerbiában 27, 28, Horvátországban 30 fokot is mértek hétfő délután, és felhő sem zavarta a napsütést. Oroszország európai területén és a nyugati partvidék mentén ugyanakkor változékony az idő. Az északkeleti ciklon többfelé borult, csapadékos időt okoz, havazás is előfordul, és 5 fok közelében marad a csúcsérték. Európa nyugati, északi vidékein is sok a felhő, Franciaországban, Spanyolországban több helyen az eső esik, arrafelé a maximum-hőmérséklet kissé el is marad az átlagostól. A nyugati frontrendszer szerdán keletre, északkeletre mozdul el, a Kárpát-medence északnyugati, északi területei fölé északnyugati áramlással néhány fokkal hűvösebb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Kedden szinte zavartalanul napos idő várható. Szerdán is sok lesz a napsütés, de az időszakosan megjelenő fátyolfelhők mellett nyugaton és északon időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, az Alpokalján, valamint az Északi-középhegység térségében zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél kedden napközben sokfelé megélénkül, a Dunántúlon nagy területen megerősödik. Szerdán a Tiszántúlon továbbra is élénk, időnként erős lesz a délnyugati szél, az ország nagyobb részén viszont az északnyugati szél erősödik meg, a Dunántúl északi felén egy-egy viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, délnyugaton lesz a legenyhébb a hajnal.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 27 fok között valószínű, a 20 fok alatti maximum északnyugaton, a 25-27 fok délkeleten várható.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22