Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Április hatodikán tartotta közgyűlését a Magyar Rendvédelmi Kar. A rendezvényt megelőző ünnepségen adták át a 2013-ban alapított Rendvédelemért Emlékérmeket, az elismerésben a katasztrófavédelmi tagozat jelölése alapján tizennégy kolléga részesült elismerésben, köztük a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is.

MCS16732
Illusztráció – Fotó: Móricz Csaba / ezahir.hu

A rendezvényen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató-helyettes képviselte. A megjelenteket Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke köszöntötte. Mint a testület vezetője fogalmazott, immár harmadik alkalommal mondanak köszönetet az emlékéremmel a közösségért végzett munkáért. Dobson Tibor emlékeztetett arra, a napi szolgálat, munka mellett kevés ideje marad az embereknek a családra, a pihenésre, a szórakozásra, akik most elismerésben részesülnek, ebből a kevés időből is szántak arra, hogy a közösséget szolgálják, tegyenek valamit a többiek munkakörülményeinek javítása érdekében.

A kar elnöke után Pintér Sándor belügyminiszter nevében Kontrát Károly miniszterhelyettes köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Az államtitkár köszönetet mondott a Magyar Rendvédelmi Karnak a tárcával való együttműködésért, amelyet partnerségen alapulónak és konstruktívnak nevezett. Beszédében Kontrát Károly úgy fogalmazott, 2015 rendkívüli év volt Magyarország, a Belügyminisztérium, a rendvédelmi szervek, és a Magyar Rendvédelmi Kar életében egyaránt. Mint mondta, az országnak nagy kihívást jelentett a migrációs helyzet, nagy veszélyt kellett elhárítani, ugyanakkor komoly esélyt is kapott a rendvédelem személyi állománya, hogy bizonyítsa, képes helytállni. A miniszterhelyettes ezen a ponton köszönetet mondott a déli határ védelmében helytálló kollégáknak, akik mint mondta, mindenkinek megmutatták, felkészültek a rendkívüli helyzetek kezelésére. Emellett, tette hozzá Kontrát Károly, helytállásuknak köszönhetően megnőtt a bizalom a rendvédelem állománya iránt. A tavalyi esztendő más szempontból is rendkívüli volt, folytatta az államtitkár, hiszen a második félévtől bevezették a rendvédelmi életpályamodellt. Ennek egyik eleme mostanában válik kézzelfoghatóvá, emlékeztetett, hiszen a teljesítményjuttatás hamarosan megérkezik a hivatásos kollégákhoz. Erre nyolcmilliárdos forrás áll rendelkezésre a költségvetésben, mondta Kontrát Károly. Ezzel egyidőben zajlik a másik két pillér, vagyis a lakhatási támogatás és a közszolgálati megtakarítási célú biztosítási rendszer kidolgozása.

A miniszterhelyettes beszédét követően az ünnepség résztvevői meghallgatták a Duna Művészegyüttes Szimfonikus Zenekar kvartettjének műsorát, majd Dobson Tibor, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke – az adott tagozat vezetőjével közösen – átadta a Rendvédelemért Emlékérmeket. A katasztrófavédelmi tagozat jelölése alapján Aros László tű. alezredes, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője részesült Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből elismerésben. A Büntetés-végrehajtási Tagozat részéről, Dr. Lebujosné Stiránszki Viktória tű. százados, kiemelt főelőadó részesült elismerésben a szerdai fővárosi ünnepségen.

A Rendvédelemért Emlékérmet 2013-ban alapította a Magyar Rendvédelmi Kar azzal a céllal, hogy „elismerje a díjazottak magyar rendvédelem területén, a rendvédelem személyi állománya szociális, szolgálati, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében kifejtett, valamint a rendvédelem személyi állománya körében végzett közösségfejlesztő munkáját”. A Szabó Géza ötvösmester által tervezett érmet a kar közgyűlése 2014 óta ítéli oda.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22