Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Több mint egymilliárd forintot fordítottak az ország legrégebben működő sürgősségi betegellátó centrumának felújítására a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a sürgősségi osztály új helyre költözése alkalmából tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az 1982-ben alapított sürgősségi osztály a nagyrészt uniós támogatású, 15,5 milliárd forint összértékű nyíregyházi kórházfejlesztési nagyprojekthez kapcsolódóan kapott egy teljesen új, modern épületet a gyógyintézmény területén.

Nyíregyháza, 2016. április 6. Egy szakápoló a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház megújult sürgõsségi osztályán 2016. április 6-án. MTI Fotó: Balázs Attila

MTI Fotó: Balázs Attila

Az 1,1 milliárd forint értékű beruházás révén méltó helyre került a sürgősségi, amely az évi csaknem negyvenezer beteg ellátásával az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű betegforgalmat bonyolító osztályának számít – tette hozzá a főigazgató.
Domokos Gabriella osztályvezető főorvos a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az eddig a kórház területén “szétszórt” sürgősségi ellátás az új, több mint 1400 négyzetméteres épületben összpontosul. Az elavult – és a betegek által is sokat kritizált – szűkös pavilonrendszert egy egykapus betegfelvételi és irányítási rendszer váltotta fel, és az épületegységben egy helyen áll rendelkezésre a betegek ellátásához szükséges eszközpark.
A hozzátartozók számára tágas várótermet alakítottak ki, a korábbinál nagyobb lett a betegfogadó, az érkezők betegségének, sérülésének osztályozását és rangsorolását végző úgynevezett triage helyiségek, valamint az intenzív részleg is. A centrum előtt öt mentőparkolót alakítottak ki, és a kórházi szervizutak átalakításával könnyebben közelítik meg a sürgősségi osztályt a mentőautók.
Adorján Gusztáv a négy telephellyel rendelkező gyógyintézmény terveiről szólva elmondta, ebben az évben kezdődik egy nagyobb fejlesztés, amelynek keretében egységes informatikai rendszer épül ki a kórház telephelyei között. Szintén tervben van a nyíregyházi kórház 1980-as években épített sebészeti tömbjének és a Bocskai utcán lévő szakrendelő épületének felújítása, továbbá egy 300 férőhelyes parkolóház felépítése is.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22