Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mintegy 1,4 milliárd forint értékű közfoglalkoztatási program indult Nyíregyházán – közölte a szervező városüzemeltető és vagyonkezelő nonprofit kft. illetékese. Takács Miklósné elmondta, hogy a jövő év február végéig 1148-an kapnak munkát a nyilvántartott álláskeresők közül. A program kiegészül egy, a 2015-ös évről áthúzódó képzési projekttel, amelynek keretében a munka mellett 771-en szerezhetnek szakképesítést a későbbi elhelyezkedésükhöz.

161124_g
A nyíregyházi önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő cég közfoglalkoztatási csoportvezetőjének tájékoztatása szerint az érintetteknek a város oktatási, szociális és más közintézményeiben is kínálnak munkát. Végzettségtől függően akár adminisztrációs feladatokat is elláthatnak, részt vehetnek a házi gondozói hálózat munkájában, gyermekgondozóként, konyhai kisegítőként, vagy gondnokként is dolgozhatnak alkalmazásuk ideje alatt. Mások a város köztisztasági munkáit látják el, a parkgondozástól kezdve az utak, közterületek és csatornák rendbe tételéig.
A képzések során elsősorban hiányszakmákat sajátíthatnak el a munka mellett, így például óvodai dajka, betanított kőműves, parkgondozó, állatgondozó, erdőművelő és kerti munkás képesítést szerezhetnek.
A korábbi gyakorlattól eltérően, három-négy hónap helyett most majdnem egyéves időtartamra tudnak közfoglalkoztatást biztosítani, és folyamatosan várják a jelentkezőket, akik több munkalehetőség közül is választhatnak a nyíregyházi közintézményekben – hangsúlyozta.
Tavaly a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. összesen 3841 ember foglalkoztatott több hónapos közfoglalkoztatási jogviszony keretében.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22