Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A hétvégén ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvényét, az Oldtimer Showt. A péntektől vasárnapig tartó programon az európai oldtimer-gyűjtők járművei mellett láthatók lesznek egyesült államokbeli oldtimer hívek autói is – közölték a szervezők az MTI-vel.

2012-10-oldtimer-show-budapest- ehrle-003
A százévesnél idősebb járművek és fakerekű autók között a kiállítás “korelnöke” egy 119 éves Panhard&Levassor. Az 1897-ben Franciaországban gyártott 6,5 lóerős automobil a “fénykorában” 35 kilométeres végsebességre volt képes. 110 éves korában, 2007-ben még részt vett a világ leghíresebb oldtimer versenyén, London és Brighton között sikerrel teljesítette a 63 három mérföldes távot.
Az Oldtimer Shown ötszáz veterán járművet, köztük idősebb autókat, motorokat, buszokat, katonai járműveket és traktorokat mutatnak be a tízhektáros területen. Aki kíváncsi rá, láthatja majd, milyen kocsival furikázott Elvis Presley.
A Vasúttörténeti Parkban a veteránautók mellett lesz Kalandjárók és Tuningautó kiállítás, Gasztronómia utca, háztáji és kézműves vásár is. A látogatókat ingyenes fesztiválbusz szállítja a Nyugati pályaudvarról.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22