Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2016. április 6. napján nyomozást rendelt el radioaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt.

A jobbik feljelentése 2016. március 4. napján érkezett meg az ügyészségre ezt követően feljelentés kiegészítést rendelt el a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség. Mivel a feljelentés radioaktív anyaggal visszaélés bűntettére utalt, ezért a feljelentés kiegészítését a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda végezte el.  Ennek határideje 15 nap, ami újabb 15 nappal egy alkalommal meghosszabbítható volt.

MCS11187

Az NNI kihasználta a törvényadta maximális 30-napot  feljelentés kiegészítésre, melynek során elsősorban okiratok beszerzésével próbálta a nyomozó hatóság azt megállapítani, hogy bűncselekmény gyanúja fennáll-e – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László ügyészségi sajtószóvivő.

Dr. szilágyi László hozzátette: Mivel az így rendelkezésre álló iratok alapján a bűncselekmény megvalósulását bizonyossággal nem lehetett kizárni, ezért a nyomozás során előbb azt kell tisztázni, hogy bűncselekmény elkövetése történt-e. Ehhez további adatokat fog beszerezni a nyomozó hatóság, illetve értékelni fogja azokat, összevetve az eljárás során eddig rendelkezésre álló iratokkal.
Mint emlékezetes: A Jobbik nyíregyházi képviselője feljelentést tett környezet- és természet elleni bűncselekmény, radioaktív anyaggal való visszaélés és közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt. Mindezt a Jósa András Tömbkórház Projekt kapcsán tapasztalt ellentmondások miatt tette meg a jobbik nyíregyházi képviselője. Béres Csaba közel egy évet nyomozott, és ahogy egyre jobban haladt az ügyben előre, egyre több kétely merült fel benne.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22