Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hogy lehetséges, hogy 41 fokos lázas kisbabát az éjszakai ügyelet egyszerűen lepattint, a kórházban sem a sürgősségi, sem a gyerekosztály nem fogadja, s végül egy másik ügyeleten téves diagnózist állapítanak meg nála? A hathónapos csecsemő 24 órán belül meghalt fertőző agyhártyagyulladásban. A bíróság nem jogerősen pénzbüntetésre ítélt egy orvost a haláleset miatt- írja a HVG

Illusztráció - fotó: Móricz Csaba / ezahir.hu
Illusztráció – fotó: Móricz Csaba / ezahir.hu

600 ezer forint pénzbírságot róttak ki szerdán egy orvosra foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt az Egri Járásbíróságon. Az ügy másordrendű vádlottját, egy másik orvost felmentették. Az elsőrendű vádlott doktornő fellebbezett, az ügyész még gondolkodik, így az ítélet nem emelkedett jogerőre – adta hírül a csütörtöki Népszabadság.

Az orvosok azért kerültek a bíróságra, mert fél Heves megyén keresztbe-kasul küldözgettek egy 41 fokos lázban szenvedő hathónapos kislányt, anélkül, hogy bárki megvizsgálta volna, komoly baja van-e. Márpedig komolya baja volt: 24 órán belül meghalt fertőző agyhártyagyulladásban.

A tarnabodi csecsemőt sem az éjszakai ügyeletes hevesi orvos nem vizsgálta meg, az egri kórháznak pedig sem a sürgősségi, sem a gyermekosztálya nem fogadta.

Az egri orvosi ügyeleten pedig torokgyulladást állapítottak meg nála annak ellenére, hogy a testén kiütések is voltak, ami az agyhártyagyulladás egyik tünete. Az egri ügyeleten azonban szúnyogcsípésnek nézték a pöttyöket, és hazaküldték a családot. Reggelre olyan rosszul lett, hogy hiába vitte be a mentő az egri kórházba, ott már nem tudták megmenteni az életét.

Az egri ügyeletes orvost felmentette a bíróság, mert bár hibás diagnózist állított fel, azt nem rosszhiszeműen tette.

Az elsőrendű vádlott hevesi ügyeletest, aki el sem látta a gyerek viszont bűnösnek találta a bíróság. A tárgyalóteremben az is elhangzott, hogy a hevesi orvos olyan stílusban pattintotta le telefonon a szülőket, hogy ők joggal gondolhatták, nem fogja a megfelelő színvonalon ellátni a kisbabát. Ezért ültek éjnek évadján kocsiba a beteg kislánnyal.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22